Web Analytics

Familia Badea ridică în centrul Piteştiului un Centru de afaceri pe 2,3 ha

de | 23.08.2012 12:33 | Politica si Administratie

# Cea mai mare clădire de birouri din Argeş, construită cu fonduri UE # Ansamblul va fi compus din trei imobile cu 3 nivele de subsol, parter și înălțimi între 1 și 10 etaje # Centrul de afaceri va fi ridicat la intersecția dintre str. Calea București și b-dul I.C. Brătianu. Compania Fast Finance Finder, controlată de omul de afaceri piteștean Gheorghe Badea și fiii acestuia, Silviu și Cătălin, scoate la licitaţie un contract de peste 50 milioane lei pentru construirea unui Centru de Afaceri în centrul Piteştiului. Clădirea de birouri va fi construită pe Bulveradul I.C.Brătianu, nr. 48-52 (intersecția cu Calea București) iar lucrările se vor întinde pe o perioadă de maxim 16 luni de la data atribuirii contractului. Lucrările de construcţie prevăzute de contract constau în amenajarea terenului, racord la utilităţi, construcţie trei corpuri de clădire (3S+P+10E, 3S+P+3E, 3S+P+1E), dotarea cu echipamente tehnologice şi mobilier. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritara 4, Domeniul major de intervenție 4.1 și fonduri proprii. Termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare la licitaţie este joi, 23 august 2012.

Este proiectul cu cea mai mare valoare din Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia

Contractul de finanțare în cadrul POR a fost semnat la 19 septembrie 2011, iar proiectul intitulat „Înființare centru de afaceri în municipiul Pitești, județul Argeș” are o valoare totală de 78.688.793,24 lei, din care valoarea totală a asistenței nerambursabile este de 40.837.618,51 lei (fonduri FEDR: 35.418.466,53 lei; fonduri de la bugetul național: 5.419.151,98 lei). La nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia, acesta este proiectul cu cea mai mare valoare a asistenței financiare nerambursabile primite în cadrul Domeniului major de intervenție 4.1. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unei structuri locale de sprijinire a afacerilor, având ca scop atragerea investițiilor, revigorarea și dezvoltarea economiilor locale.
În acest context se va realiza un centru de afaceri modern, menit să asigure o serie de facilități și spații pentru desfășurarea activităților economice de producție și de prestare servicii. După realizarea acestui proiect, un număr de 51 de agenți economici vor fi atrași în cadrul structurii de sprijinire a afacerilor, dintre care 10 microintreprinderi, 28 intreprinderi mici, 10 intreprinderi mijlocii și 3 intreprinderi mari. Totodată, va fi creat un număr total de 328 de locuri de muncă în cadrul firmelor găzduite în ceea ce va fi din 2013 cel mai mare și mai modern centru de afaceri din Pitești.

***

Cătălin Badea:  „Acest proiect va schimba noţiunea de centru de afaceri”

Unul dintre cei trei acţionari ai SC Fast Finance Finder Pitești, dezvoltatorul centrului de afaceri de pe b-dul Brătianu, Cătălin Badea, ne-a confirmat iminenta demarare a investiţiei şi ne-a oferit şi câteva amănunte despre aceasta, într-un scurt interviu:
# Pe 23 august se încheie perioada de înscriere la licitaţie, când va avea loc desemnarea câştigătorului, respectiv a firmei care va construi ansamblul din centrul Piteştiului?
– Mă bucur că aţi început cu această chestiune pentru că s-au schimbat puţin datele problemei şi vreau să-i anunţ pe toţi cei interesaţi că încă se mai poate cumpăra caietul de sarcini până în prima parte a lunii viitoare, dar nu mai târziu de 11 septembrie.
# De ce această amânare?
– Au fost ceva probleme, însă nu din partea noastră, ci la încărcarea datelor în sistemul de licitaţii şi atunci a trebuit să decalăm puţin termenul, dar suntem în grafic.
# Apropo de grafic, când vor începe lucrările şi când se vor termina?
– Vor începe imediat ce va fi desemnat constructorul, adică în toamnă şi vor dura maximum 16 luni, astfel încât sperăm ca la finele lui 2013 complexul să fie la cheie.
# Din ce gamă de firme vor face parte chiriaşii viitorului centru de afaceri?
– Ne adresăm în special firmelor de servicii şi consultanţă, adică vreau să spun că veţi găsi acolo inclusiv birouri notariale sau de avocatură, ca să dau un exemplu. Această investiţie are la bază ideea ca toți acei care vor trece pragul clădirii să găsească maximum posibil de servicii într-un singur loc, ceea ce în Piteşti ne cam lipseşte. Din acest punct de vedere va fi ceva nou pentru oraş și care va schimba noţiunea de centru multifuncţional de afaceri. Deja avem viitori posibili chiriaşi cu care am purtat discuţii de principiu.
# Daţi-ne câteva date despre construcţia în sine.
– Vor fi aproximativ 23. 000 de metri pătraţi de suprafaţă construită, 9 000 de metri pătraţi de parcări subterane, trei clădiri interconectate, cu trei regimuri de înălţime şi o curte interioară. Arhitectura va fi una contemporană, dar nu vă spun nimic altceva decât că va fi o noutate absolută pentru Piteşti. Mai multe amănunte nu dăm pentru că vrem ca piteştenii să fie plăcut surprinşi cu fiecare etapă de realizare a acestui proiect.
# Dintre cei care şi-au anunţat intenţia de a participa la licitaţie sunt şi nume sonore ale constructorilor locali sau naţionali?
–  Da, sunt, dar nu-mi permit acum să le dau numele, atâta vreme cât procedurile nu sunt încheiate pentru că nu ar fi corect nici faţă de ei, nici faţă de cei care nu s-au decis încă dacă vor participa sau nu la realizarea acestui proiect.
Material realizat de Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii