Web Analytics

Fagii de la Nucșoara au ajuns în ”The Guardian”

de | 22.02.2024 12:40 | Actualitate, Culise, Home

Nu doar ”The New York Times” a scris despre fagii de la Nucșoara, ci și cotidianul britanic ”The Guardian”. Sub titlul ”Pădure seculară de fagi și ferigă”, autoarea Jane Dunford povestește cum într-o călătorie făcută anul trecut în România a descoperit ”Pădurea cu povești nemuritoare”de la Nucșoara. Impresionată de fagii seculari găsiți în Muscel – ”printre cei mai bătrâni și spectaculoși din Europa”, după cum scrie aceasta – redactorul de la ”The Guardian” face și precizarea că, în baza unui proiect susținut de Fundația ”Conservation Carpathia”, arborii pot fi adoptați.

Jane Dunford nu a omis nici referirile la rezistența anticomunistă de la Nucșoara, nici de ferigile care vara ating o înălțime de doi metri și nici de faptul că din comuna musceleană se poate ajunge pe cel mai înalt vârf muntos din România.
Articolul despre Nucșoara a fost încadrat într-o rubrică care cuprinde descoperirile preferate ale redactorilor ziarului în anul 2023. Sunt prezentate locuri și clădiri din Marea Britanie, Insulele Canare, Cehia, Turcia, Spania, Bulgaria, Franța, Croația, Elveția și România.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Un nou proiect ecologic implementat de „Conservation Carpathia”

Citește și Carpathia reface o pădure doborâtă de vânt

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *