Web Analytics
scris joi, 15.01.2015

Expoziţie de fotografie la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş

În perioada 12-30 ianuarie, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş, în parteneriat cu FotoClub Lens din Piteşti, organizează expoziţia de fotografie „Ziua Naţională a Artei Fotografice. 11 ianuarie”. Este a treia expoziţie dedicată zilei de 11 ianuarie, ziua de naştere a lui Carol Popp de Szathmary, unul dintre primii fotografi ai României. Expoziţia cuprinde 42 de lucrări, un număr dublu faţă de cel de anul trecut, 22 dintre acestea aparţinând lui Ion  Sănduloiu, şeful Direcţiei Salvamont Argeş.
Ion  Sănduloiu este o figură cunoscută în peisajul vieţii publice argeşene. Este alpinist, fotograf, profesor de fotografie, tată şi soţ. În acest moment, Ion  Sănduloiu a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi argeşeni, predă cursul de fotografie la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti. Acesta a avut mai multe expoziţii personal, fiind preocupat de fotografierea păsărilor.

Expoziţie de fotografie la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş

Ion Sănduloiu: „Pentru a face fotografie bună, ochiul fotografului trebuie să fie capabil să decupeze din realitate ceea ce vrea să exprime”

La vernisajul expoziţiei, care a avut loc vineri, 9 ianuarie, de la ora 12.30, în holul central al Bibliotecii Judeţene, au participat cei trei membri ai Fotoclubului Lens din Piteşti, autorii acestor fotografii, Ion Sănduloiu, Liviu Dumitru şi Cătălin Matei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Polexe, directorul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş, Octavian Mihail Sachelarie.
Despre această expoziţie, Octavian Mihail Sachelarie a afirmat că „evenimentul este deja intrat în tradiţia Bibliotecii Judeţene Argeş. Dincolo de duritatea profesiei practicate de Ion Sănduloiu, lucrurile se mai îndulcesc prin artă. Lucrările din acest an au un plus de valoare faţă de cele de anul trecut, experienţa se acumulează, iar tot ceea ce se întâmplă se află sub influenţa unei şcoli estetice.”
„Pentru a face fotografie bună, ochiul fotografului trebuie să fie capabil să decupeze din realitate ceea ce vrea să exprime şi trebuie ca acesta să aibă disponibilitatea de a privi atent lucrurile din jur. În momentul în care fotograful aduce în prim-plan detalii dintr-un cadru natural, unghiuri diferite faţă de cele pe care le vedem toţi, atunci aveam de-a face cu fotografii valoroase. Unele din fotografiile mele expuse pe simezele Bibliotecii Judeţene imortalizează laleaua pestriţă din zona montană, care este una dintre cele mai rare şi periclitate specii de plante din ţara noastră, migraţia cocorilor din Israel. Ţin să mulţumesc sponsorilor care ne-au sprijinit în realizarea acestor fotografii, Consiliului Judeţean Argeş, MyPoster, Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş şi Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Piteşti”, a precizat Ion  Sănduloiu.
Sabina Busuioc

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...