Web Analytics

Expoziţie de desen în alb şi negru la Biblioteca Judeţeană Argeş

de | 26.03.2015 14:17 | Cultură

Până pe 31 martie, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș găzduiește expoziția de desen „O lume în alb și negru” aparținând lui Stelian Necșoi, consilier superior la Consiliul Județean Argeș, în cadrul Serviciului Relații Internaționale, Tineret și Cultură.

Expoziția a fost vernisată miercuri, 18 martie, în holul bibliotecii. La vernisaj au fost prezenți poeta Denisa Popescu-Martin, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Polexe, și Octavian Mihail Sachelarie, managerul bibliotecii.
„Acest eveniment este o mixtură de poezie, muzică, desen, grafică. Cum ar trebui abordată creația artistică a lui Stelian Necșoi? El a venit aici cu ceea ce i-a dictat inima. A avut curajul să iasă și să se exprime în spațiul public, să se înfățișeze în fața publicului cu portretul său interior. Poezia sa este extrem de romantică, cu nuanțe elegiace”, a spus în deschiderea vernisajului poeta Denisa Popescu-Martin, care a și recitat patru poeme scurte din creația autorului.

Stelian Necșoi: „Sufletul  meu rezonează la frumos”

„Cunosc mai demult obiceiurile literare și artistice ale autorului acestei expoziții. Este un om cu preocupări intelectuale, fiind pasionat de poezie și de muzica franceză. Stelian Necșoi este o fire sensibilă, iar acest gen de grafică nu este ușor de făcut. Punctul forte al expoziției sale îl reprezintă portretistica sa. Nu putem percepe portretele la adevărata lor valoare dacă nu creăm o legătură culturală între ele și realitate”, a subliniat Octavian Mihail Sachelarie.
Despre expoziția sa, Stelian Necșoi a afirmat următoarele: „Am încercat să surprind în desenele mele tematica alb-negru, fără ca asta să însemne că suntem daltoniști. Putem extrapola această antinomie și la alte distincții, cum ar fi bine-rău, frumos-urât. Nu sunt un pictor profesionist. Chiar dacă nu am școală în domeniu, pot scoate lucruri frumoase în evidență și pot transmite un mesaj celorlalți. Sufletul meu rezonează la frumos. Pasiunile mele sunt muzica, desenul, poeziile, literatura”.
La finalul evenimentului, autorul a cântat la chitară câteva melodii din repertoriul muzicii franceze.
Sabina Busuioc

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii