Web Analytics

Exclusiv! Vasile Turcu ar putea fi investitorul surpriză din Trivale

de | 5.06.2013 21:03 | Sport

# „Vreau performanţă la FC Argeş, nu să mă bat la retrogradare, ca Penescu” # Fostul acționar de la Dinamo este dispus să investească la FC Argeș, dacă autoritățile locale îl vor sprijini # În schimb, oamenii de afaceri din județ nu vor să se implice. După ce, în sfârșit, familia Penescu a renunțat la FC Argeș și a trimis un memoriu către Primăria Pitești prin care informează că, la finele campionatului, va preda clubul autorităților locale, primarul Tudor Pendiuc a anunțat și el că va face un audit în Trivale, urmând apoi să caute potențiali investitori pentru clubul alb-violet. Prima noastră bănuială, având în vedere că Tudor Pendiuc a lăsat să-i scape că e vorba de un om de afaceri care a mai investit în fotbal, s-a îndreptat către  fostul acționar de la Dinamo, Vasile Turcu, cel care, așa cum se știe, a mai încercat și în alte rânduri să preia clubul din Trivale. Contactat de noi, Turcu a confirmat că este interesat să preia pe FC Argeș, dar numai dacă se vor respecta anumite condiții. Concomitent, am făcut un sondaj și printre mai mulți oameni de afaceri din județ vizavi de o eventuală implicare financiară a lor la clubul lui Dobrin, însă niciunul dintre aceștia nu s-a declarat interesat să investească în Trivale.
„Dacă se vrea un proiect serios, profesionist, eu mă voi implica financiar la FC Argeș. Dacă se va crea o societate comercială în care Consiliul Local Pitești și Consiliul Județean Argeș, precum și alți investitori privați din județ să facă parte, voi sprijini financiar pe FC Argeș. Nu este vorba de datoria de 800.000 de euro pe care am înțeles că o are acest club, ci de o investiție serioasă, în baza materială, fotbaliști, juniori și tot ce mai trebuie. Eu vreau să fac performanță, nu să mă bat la retrogradare așa cum a făcut Penescu. Când am vrut să preiau echipa, Penescu se bătea cu pumnul în piept că are bani și că se va descurca. Iată că nu este deloc așa! Vă pot spune că, de curând, am vorbit pe această temă cu Jean Vlădoiu și mi-am dat seama că este vorba de o investiție serioasă la FC Argeș. Deocamdată nu am fost contactat de domnul primar Tudor Pendiuc, dar, dacă voi fi contactat și dacă se vrea ceva serios, repet, mă voi implica financiar la FC Argeș. E păcat dacă acest club se va desființa, e păcat ca tocmai acest club abia să supraviețuiască… La FC Argeș trebuie să se facă performanță!”.

„Fotbalul nu este pentru nivelul meu de înțelegere”

Gheorghe Badea, manager Grupul Industrial Componente: „Eu nu sunt fan fotbal, eu iubesc baschetul, voleiul, tenisul și handbalul. Fotbalul nu este pentru nivelul meu de înțelegere! Fotbalul practicat la ora actuală în lume este industrie, nu mai este deloc sport. Oricum, ca să fiu și mai limpede, vă spun că fotbalul nu intră în preocupările mele”.

„Acum spun nu, dar nu se știe niciodată…”

Virgil Dumitru, manager Comesad: „La ora actuală nu prea am ce să vă spun. Nu am discutat aceste aspecte cu domnul primar Pendiuc. La ce se întâmplă la momentul acesta în fotbal, vă pot spune că oamenii de afaceri cam fug de acest fenomen. Nu vor să se implice, mai ales pentru că s-a văzut ce s-a întâmplat cu Rapidul. De regulă, oamenii de afaceri care își fac afacerile corect și muncesc pentru fiecare ban, să știți că fac o analiză foarte corectă și riguroasă vizavi de fotbal pentru că imaginea lor poate, paradoxal, să sufere în acest moment din cauza fotbalului. Cine și-a făcut imaginea în fotbal și-a făcut-o, dar acum, cu toate șmecheriile astea, eu cred că a îndepărtat oamenii de afaceri de fotbal. Deci, în momentul de față, pot să spun nu, dar nu se știe niciodată…”.

„Nu pot să fac un asemenea efort financiar!”

Daniel Dragomir, manager Ro Instal Muntenia și fost candidat la scaunul de primar al Piteștiului: „Chiar credeți că voi fi eu căutat de cineva să investesc la FC Argeș? Nu cred! Oricum, nici n-aș putea să fac acest lucru  pentru că depășește posibilitățile mele financiare. Este foarte greu să conduci o echipă. Există mai mulți oameni de afaceri în Argeș care, cred eu, au potențial să susțină financiar această echipă. Cineva trebuie să se implice până la urmă la FC Argeș, dar nu eu pentru simplul motiv că nu pot. Repet, nu pot să fac un asemenea efort financiar!”.

„Sunt dispus să ajut, dar ajutorul meu nu este semnificativ”

Gheorghe Griguță, manager Coniz Romarg: „La o echipă de fotbal trebuie făcută o investiție serioasă ca să funcționeze așa cum trebuie. Iar potența societății pe care o conduc este limitată. Trebuie oamenii profesioniști care să se ocupe de fotbal. Cine face afaceri cu fotbal trebuie să facă  performanță, să aibă forță economică formidabilă. Desigur că eu sunt dispus să ajut, dar ajutorul venit de la mine nu este semnificativ, ca să poată schimba soarta echipei. Trebuie un investitor care își dorește să facă din asta o performanță și să aibă și forță economică necesară. Deci, aș fi dispus să mă implic, dar într-o proporție mai mică. Eu am mai sponsorizat și echipa de handbal Oltchim în anii trecuți, când acolo exista performanță, dar în limite care nu schimbă soarta echipei”.

„Nu vedeți că toți din fotbal fac pușcărie?”

Bobi Marinescu, manager Star Trading Impex: „Nu vedeți că toți din fotbal fac pușcărie? Mă înjură pe undeva vreun arbitru, îi dau două palme și mă duc la pușcărie pentru niște nebuni… Nu vedeți și dumneavoastră ce e la televizor? Dar, dacă ar fi o treabă corectă, curată, clară, dacă ar fi un sport cum era pe vremuri, cu spectatori, cu performanță, aș fi fost dispus să investesc. Însă mizeria, hoția și alte lucruri care se întâmplă în fotbal nu sunt de mine. Eu nu sunt genul de om care să se bage în niște mizerii din acestea. Nici nu îmi trebuie și nici nu mă voi băga. Dacă totul este curat de la cap la coadă, sunt dispus să ajut cu ce pot FC Argeș. Însă totul trebuie să fie transparent… ”.

„Nu mă bag în lucruri la care nu mă pricep!”

Corin Boian, manager Kranz Euro Center: „Eu nu mă pricep la fotbal. Este un sport care nu m-a atras niciodată, decât atunci când eram mic, ca toți copii. Eu nu mă bag în lucruri la care nu mă pricep!”

„Nu mă interesează acest subiect!”

Grigore Dobre, manager Zeus: „Nu mă interesează acest subiect! La revedere!”.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii