Web Analytics
scris vineri, 02.02.2024

Exclusiv. „Moştenirea” lăsată de Ion Georgescu: datorii de circa 16,5 milioane lei ale primăriei către Sevicii Edilitare. Directorul Nicolae Tudose a girat cu averea lui un împrumut bancar ca să scoată din faliment societatea publică nr. 1 a Mioveniului

Nicolae Tudose: „Sper să fie bine și să reușim să primim ce avem de încasat”

Cea mai mare societate comercială din orașul fabricii Dacia, Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni (S.Ed.C.), are de încasat sume exorbitante și, pentru a-și continua activitatea, a făcut două împrumuturi la bănci. Directorul societății, Nicolae Tudose, a fost nevoit și să gireze pe persoană fizică pentru unul dintre credite.

Exclusiv. „Moştenirea” lăsată de Ion Georgescu: datorii de circa 16,5 milioane lei ale primăriei către Sevicii Edilitare. Directorul Nicolae Tudose a girat cu averea lui un împrumut bancar ca să scoată din faliment societatea publică nr. 1 a Mioveniului

L-am contactat pe Nicolae Tudose, consilier județean și directorul de la Servicii Edilitare Mioveni, și l-am întrebat dacă situația s-a mai redresat la începutul anului. „S-a mai ameliorat și avem speranță că se ameliorează și pe parcurs”, ne-a răspuns acesta. S.Ed.C. Mioveni are de recuperat 165 miliarde lei vechi. „Da, dar acum avem un grafic de plată, sperăm ca în al doilea trimestru al anului 2024 să fim la zi cu ele. Așa avem și promisiuni și noi sperăm”, a mai spus Nicolae Tudose.
Atenție, această sumă nu reprezintă datoriile societății Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, ci e suma pe care alte persoane juridice o datorează S.Ed.C.. „Nu erau datoriile noastre, noi aveam de încasat de la cei cărora le-am prestat lucrări, de la Primăria Mioveni, de la cei cărora le-am prestat servicii, dar, cu preponderență, de la Primăria Mioveni”, ne-a lămurit directorul Nicolae Tudose.

Directorul S.Ed.C. Mioveni: „Noi am achitat obligațiile, nu avem probleme din partea furnizorilor”

Nicolae Tudose ne-a mai spus că societatea a făcut două împrumuturi „pentru a ne continua activitatea și a ne dezvolta, nu să fie plătite datoriile”, iar fiecare împrumut are valoarea de 30 miliarde lei vechi. Una dintre bănci, pentru a le acorda împrumutul, i-a cerut directorului Servicii Edilitare să fie girant pe persoană fizică, adică să garanteze cu averea personală. „Dacă se întâmplă ceva, cu averea mea… (răspund, n.red.) Asta e condiția dumnealor, am respectat-o, mi-am asumat-o, acum sper să fie bine și să reușim să primim ce avem de încasat. Nu noi suntem datori, avem și noi de încasat la rândul nostru și să plătim și noi parte din furnizori, dar suntem la zi cu plățile către furnizori. Noi am achitat obligațiile, nu avem probleme din partea furnizorilor în acest sens”, ne-a mărturisit directorul Nicolae Tudose.

Citește și Blocul firmei Titidan are penthouse „invizibil”

Citește și Rechizitoriu: Primarul Georgescu se angajase și la Dacia ca să ia salarii compensatorii

Ce avere are directorul Nicolae Tudose

Conform declarației de avere din 2023 a consilierului județean, acesta deține un teren agricol și unul intravilan, ambele în Mărăcineni. Mai are, împreună cu soția, trei terenuri în Mioveni și unul în Mărăcineni, o casă în Mărăcineni, un apartament în Mioveni și două apartamente în București, dar și două mașini.

Cu ce se ocupă S.Ed.C. Mioveni

S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. este o firmă de proiectare şi asistenţă tehnică în domeniul serviciilor edilitare, înființată în anul 2010, conform unei Hotărâri de Consiliu Local, prin reorganizarea Serviciului ADP și a Serviciului de Iluminat Public care funcționau ca servicii distincte în subordinea Consiliului Local Mioveni. Principalele servicii oferite de către S.Ed.C Mioveni sunt cele de interes public: apă-canalizare, iluminat public, salubritate, administrarea domeniului public și privat al orașului Mioveni, ecarisaj și administrarea adăpostului de câini, activități de restaurante – catering, administrarea Bazei de Agrement BEMO și a Bazinului de Înot Didactic și de Agrement Mioveni, epurarea apelor uzate și menajere, administrarea bazelor sportive, administrarea zonei de picnic de la Făget, iar, după fuziunea cu SC Construcții – Reparații Mioveni SRL, societatea operează tot ce ține de reparații și intervenții la drumurile publice din interiorul orașului și la mobilierul stradal.

Citește și Dosarul ursului din Argeş „salvat prin omorâre” a fost soluţionat cu „Autori Neidentificaţi”!

Citește și Tânărul mort pe şantierul lui Inquieto se răsuceşte în mormânt, iar procesul trenează

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Are destulă avere acest directoras pus de ospătar în funcție..
    De unde de atâtea apartamente ( 2 în București și unul în Mioveni), patru terenuri și o amărâți de vila în Mărăcineni din salariul de la aceasta societate….
    Poate instituțiile abilitate se autosesizează și verifica averea acestui consilier județean și director la o societate finanțată de către primăria Mioveni ,prin care s-au albit mulți bani de către ospătarul lacom care nu se mai satura..
    Dar a avut grija Smântână, Gentea și compania sa ii pună capac și sa îi potolească goana după îmbogățire …

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *