Web Analytics

Rechizitoriu: Primarul Georgescu se angajase și la Dacia ca să ia salarii compensatorii

de | 1.12.2023 10:33 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Procurorii DNA Pitești l-au trimis în judecată, zilele trecute, în stare de arest preventiv, pe primarul PSD al localităţii Mioveni, lon Georgescu (63 de ani), pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de trafic de influenţă.

Citește și: Cătălin Cherecheș nu vrea să facă închisoare în România. A refuzat extrădarea


Primarul şi-ar fi luat măsuri de precauţie care să nu fie prins de procurori: întâlnirile cu denunţătorul erau în afara programului sau în weekend, în alte birouri ale primăriei, pentru a nu fi înregistrat. DNA a descoperit că în conturile soţiei primarului apar „depuneri în numerar a unor sume foarte mari de bani”. Primarul PSD îşi construise şi o vilă de peste 300.000 de euro pentru care, deşi finalizată, îşi prelungise autorizaţia de construire până în anul 2025. Autorizaţia ar fi fost emisă soţiei sale. În timp ce era şi primar, Ion Georgescu s-a reîncadrat după 20 de ani la SC Automobile Dacia SA, ca să ia salarii compensatorii. Procurorii DNA cred că suma primită de primarul PSD, Ion Georgescu de la SC Automobile Dacia SA ar fi fost obţinută „printr-un artificiu conceput de inculpat în care au fost angrenate persoane angajate în cadrul SC Automobile Dacia SA”. Pe cele 3 conturi ale primarului PSD apar cumpărături cu cardul de la Douglas Baneasa, Victoria s Secret, GEOX Baneasa, Nisa Piteşti, Armani Exchange, Peek & Cloppenburg, Sephora Cosmetics.

Citește și: Polițist găsit împușcat în cap. Avea 22 de ani


Primarul, susţin procurorii, ar fi acceptat promisiunea oferirii de către Nicolae Valerică, un amic al său de 30 de ani, a sumei de 30.000 de euro, din care a primit efectiv suma de 10.000 euro, pentru a interveni pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni, în vederea încadrării fiicei acestuia din urmă, în funcţia de medic chirurgie generală la această unitate medicală. În condiţiile în care fiica lui Nicolae Valerică nu a fost încadrată pe un post de medic la Spitalul Orăşenesc Mioveni şi văzând nemulţumirea lui Nicolae Valerică, cu privire la tergiversarea onorării acestei promisiuni, la data de 04.10.2023, inculpatul Georgescu Ion, în sediul Primăriei oraşului Mioveni, i-a restituit suma de bani primită cu titlu de avans de la martor, respectiv 10.000 euro,  împrejurarea ce a fost constatată de către organele de urmărire penală.  Procurorii notează că primarul PSD şi-ar fi luat măsuri de precauţie când discuta cu denunţătorul Nicolae Valerică.

Citește și: Henry Kissinger, figură marcantă a diplomaţiei americane, a murit la vârsta de 100 de ani


În timpul anchetei, procurorii DNA au descoperit că în conturile soţiei primarului apar depuneri în numerar a unor sume foarte mari de bani iar primarul PSD îşi construise şi o vilă de peste 300.000 de euro pentru care, deşi finalizată, îşi prelungise autorizaţia de construire până în anul 2025. Ca măsuri asiguratorii, procurorii DNA au pus sechestru pe suma de 10.000 de euro în vederea confiscării speciale iar pe 20 noiembrie 2023 au pus sechestru şi pe vila primarului PSD. Vila din Mioveni a primarului are 355.67 m.p şi este compusă din: living, loc de luat masa, 1 bucătărie, 3 băi, 5 holuri, 4 dormitoare, 2 terase, 2 dressing-uri, 1 balcon, 1 windfang, 1 cămară, o debara, 1 birou, 1 spălătorie şi uscătorie, 1 beci şi o cramă. Procurorii DNA au propus ulterior instanţei şi confiscarea sumei de bani şi vilei primarului, ca obiecte ale confiscării extinse.
Primarul PSD, Ion Georgescu, cumpărase în 2020, un teren de 1000 mp, în intravilan, prin soţia sa. Preţul de vânzare ar fi fost de 107.000 de lei şi ar fi fost plătit integral prin transfer bancar. Analizând rulajele conturilor, procurorii au descoperit că primarul încasase în acelaşi an de la SC Automobile Dacia SA suma de 91.698 lei ca drepturi salariale compensatorii şi 23.727 de lei, de la Primăria oraşului Mioveni, tot ca drepturi salariale.
Procurorii DNA cred că salariile compensatorii primite de primarul PSD, Ion Georgescu de la SC Automobile Dacia SA ar fi fost obţinute „printr-un artificiu conceput de inculpat în care au fost angrenate persoane angajate în cadrul SC Automobile Dacia SA”: „Astfel, în perioada în care inculpatul ocupa funcţia de primar al oraşului Mioveni, prin cererea adresată  la data de 28.09.2020 S.C. AUTOMOBILE DACIA S.A a solicitat reluarea raportului de muncă suspendat anterior în anul 2000, solicitare ce a fost aprobată prin Decizia angajatorului nr. 3394/23.09.2020 cu reîncadrarea inculpatului în funcţia de şef proiect începând cu data de 28.09.2020, decizie anterioară solicitării sale de reluare a raportului de muncă şi în cuprinsul căreia se invocă viitoarea solicitare a inculpatului din data de 28.09.2020. În aceeaşi zi, la solicitarea inculpatului a fost emis Acordul nr. 13/28.09.2020 prin care s-a stabilit încetarea contractului de muncă începând cu data de 29.09.2020. Toate aceste demersuri au fost realizate de inculpat doar în scopul obţinerii sumei de 91.698 lei cu titlu de salarii compensatorii având în vedere succesiunea documentelor şi perioada reangajării sale, respectiv o zi. Faptul că acesta solicitare a inculpatului de încetare a suspendării contractului de muncă cu SC AUTOMOBILE DACIA SA  a urmărit doar încasarea sumei de 91.698 lei este confirmat şi de documentul angajatorului nr. 1756/25.09.2020 în care, mai înainte de formularea cererii de către inculpat şi emiterea deciziei de încetare a suspendării raportului de muncă, se precizează ca dată a încetării contractului de muncă 29.09.2020, cuantumul salariilor compensatorii şi data plăţii acestora 09.10.2020. Această sumă obţinută de inculpat cu titlu de salarii compensatorii nu este menţionată în declaraţia sa de avere”.

Citește și: Finanțele înființează noi posturi plătite cu peste 20.000 de lei lunar


Ulterior, pentru ridicarea vilei, soţia primarului ar fi cerut în 2021, de la primăria soţului său, autorizaţie de construire, pe care ar fi prelungit-o pe 10 martie 2023 şi ar avea valabilitate până pe 12 mai 2025. Lucrările declarate de construcţie a vilei s-ar fi ridicat ulterior la suma de 991.088 lei, mai arată DNA, conform mediafax.ro.
Dosarul finalizat al procurorilor DNA Piteşti a fost trimis spre judecată Tribunalului Argeş.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

5 Comentarii

 1. Așa deci !Un primar mafiot PSDist poate sa se reangajeze (deși are și o funcție publică în paralel deci e clar că nu poate profesa pt firma privata Automobile Dacia)fara sa fie dat afara in secunda doi,pt diverse motive (lipsa de la servici,neîndeplinirea atribuțiilor,incompetenta-clara și sigură pt un pomanagiu semianalfabet ca asta,etc) pe când oamenii competenți ori nu sunt angajați deloc ori cei deja angajați sunt amenințați fățiș că nu li se poate mari salariul că și așa sunt alții la poarta…Deci iată de ce nu sunt bani pt ăștia care lucrează pe brânci…ca sa fie servita mafia politica.Asta e deci politica reală a Renault și Automobile Dacia ?Credeți că o să auziți de demisii/licențiere măcar a unor șefi mari ,măcar de la Direcția unde era angajat și din RH ?As …ca în România.Nimeni nu e de vina.A fost o neînțelegere și o „întâmplare” nefericită,faptul că a scăpat cineva din presa și din Procuratura necontrolați de Dacia (a se înțelege „necumpătați”) și așa au aflat și prostii de salariați unde-i banii lor de măriri salariale și prime binemeritate!Curios sa vad și o declaratie a Sindicatelor !In Franța ar fi explodat demult lumea și erau linșați și Managerii și Primarul respectiv…Noi cu sclavia ei cu șmecheria !!O mafie corporatista și la Dacia ,mama mama,entru că-s prea putini straini care sa fie rulați și prea multi manageri neaoși,coruptibili și incompetenți pe deasupra…

  Răspuns
 2. Sa stea la inchisoare pentru faptele sale! Se ctedea cel mai cinstit. Pacat ca si a patat onoarea. Cum a fost posibil sa fie reangajat la Dacia? Alți oameni abia se descurca prin munca cinstita. Asa este in Romania cu cei bogati, vile, crame, firme etc.

  Răspuns
 3. Banii luați de la Dacia înseamnă mita și în schimb, el a făcut concesii francezilor, prejudiciind statul roman. Sefa RH și conducerea DACIA, fac angajări pe baza de mita și nepotism. Furnizorii societății sunt la recomandarea secretosilor. Situația este cunoscuta de parlamentarii de Argeș, dar și de guvernanți, care la rândul lor beneficiază de mita ca și Ion Georgescu.

  Răspuns
 4. Toată măgăria asta cu reangajarea a fost făcută de sefa de la paza Dacia Geanina,ca să poată să ii ceară favoruri primarului că prea stătea drept în fața ei și ii accepta toate presiunile ei abuzive. Dar o să vină vremea să fie colegi de cameră amandoi.

  Răspuns
  • Geanina este din grupul de prostituate ale grupului, declarate competente de conducere,⁹ care servesc șefii de la Paris. Aceste prostituate nule, aflate pe funcții mari în Dacia, acționează împotriva statului roman, fiind exponentele corupției, însă se pare ca au protecția celor puși sa vegheze la siguranță statului roman.

   Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *