Web Analytics

Dosar penal pentru moartea suspectă a lui Viorel Bolovan, denunţătorul Cartelului de la Mărăcineni

de | 16.12.2020 13:47 | Actualitate, Dezvăluiri

# Supranumit ”Ciobică”, Ion Bolovan a fost vreme de câțiva ani administrator al firmei fantomă SC Odeon SRL Mărăcineni, deținută în trecut de controversatul Stelică Crăciun și de cumnatul acestuia Nicolae Dascălu, actualul primar al comunei # În ultimii ani, Bolovan a făcut mai multe denunțuri la DNA împotriva celor doi, Crăciun și Dascălu, dar și împotriva judecătoarei Cornelia Inge Ene de la Judecătoria Pitești # Tot timpul, mai ales după ce a fost singurul trimis în judecată în ”Dosarul Odeon”, Ion Bolovan a susținut că nu ar fi putut crea de unul singur un circuit evazionist prin care statul a fost fraudat cu 240 miliarde lei vechi, prin deducerea ilegală a TVA, în baza a mii de facturi false.
Pe 11 decembrie a fost găsit fără suflare, în curtea casei sale din Mărăcineni, Viorel Bolovan, zis Ciobică, denunțătorul Cartelului de la Mărăcineni. Polițiștii criminaliști ajunși la fața locului vineri dimineață au făcut primele cercetări privind conjunctura în care a survenit moartea lui Ciobică.
Citește și Denunţ DNA pe numele judecătoarei Inghe: era complicea „Cartelului” de la Mărăcineni
Citește și Noi dezvăluiri despre Cartelul de la Mărăcineni. Iulian Preda: „DIICOT a început urmărirea penală împotriva primarului Dascălu”

IPJ Argeș confirmă că se va face autopsie

Imediat, în jurul morții acestuia au început să circule mai multe variante, inclusiv cea a unui deces suspect, mai ales că au fost văzuți polițiștii la domiciliul lui. Potrivit unor surse neoficiale, Bolovan ar fi fost găsit cu un sac pe cap, în vreme ce alte voci spun că ar fi fost adus acasă cu o mașină, în zori, iar la scurt timp s-ar fi prăbușit în curte. Sau că avea două coaste rupte după o bătaie recentă. În fine, alții spun că ar fi avut un cancer de care nu știa și care ar fi evoluat în pancreatită. Cert este că, în urmă cu câteva zile înaintea morții sale, Ion Bolovan s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală Argeș pentru obținerea unui certificat medico-legal, după cum a relatat el însuși mai multor cunoscuți.
De la IPJ Argeș am fost informați că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru elucidarea cauzelor morții. Altfel spus, până la proba contrarie, decesul lui Ciobică este considerat moarte suspectă. Primele cercetări la fața locului nu ar fi scos la iveală semne de violență pe cadavrul lui Bolovan, însă se așteaptă rezultatul autopsiei, care ar putea spune mai multe.
Citește și Poliţia din Bascov i-a sugerat unui bărbat din Mărăcineni să-şi mute terenul ca să facă loc unei firme
Citește și Crăciun şi familia ocupă abuziv un teren al unei bătrâne din Mărăcineni
Citește și „Cartelul de la Mărăcineni” a mutat 38 de ha de la Miceşti la Mărăcineni

Bolovan a dezvăluit la DNA circuitul evazionist prin care statul a fost devalizat de 240 de miliarde lei vechi

Personaj-cheie în dosarul firmei-fantomă „Odeon”, Viorel Nicolae Bolovan a făcut mai multe denunțuri, atât în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, cât și a celor de la DNA. În denunțurile sale, Viorel Nicolae Bolovan, fost administrator al firmei-fantomă SC Odeon SRL Mărăcineni, a dezvăluit cum societatea a fost deținută în trecut de controversatul om de afaceri Stelică Crăciun, dar și de cumnatul acestuia, Nicolae Dascălu, actualul primar al comunei. În denunț, Bolovan a descris cu lux de amănunte mecanismele evaziunii fiscale prin facturi fictive în baza cărora ar fi fost deduse sume colosale sub forma rambursărilor de TVA. Viorel Bolovan a dat și numele unor polițiști, procurori și judecători din Argeș sau de la București care s-au aflat în stricta intimitate a controversatului afacerist Stelică Crăciun, nimeni altul decât cumnatul primarului de la Mărăcineni, Nicolae Dascălu. Denunțătorul i-a acuzat pe cei doi, Crăciun și Dascălu, că, alături de omul de afaceri George Dumitrescu, zis și George Hoțu, au creat un circuit evazionist prin care statul a fost fraudat cu 240 miliarde lei vechi, prin deducerea ilegală a TVA, în baza a mii de facturi false.
Citește și Stelică Crăciun l-a dat în judecată pe un poliţist de la S.O.S. că nu i-ar fi restituit un împrumut de 225.000 de euro
Citește și „Cartelul de la Mărăcineni” l-a lăsat păduche pe primarul de la Nucşoara

Singurul trimis în judecată a fost Bolovan, ca și cum acesta ar fi putut face singur evaziune

Într-un interviu acordat “Jurnalului de Argeș” în urmă cu trei ani, Viorel Bolovan a povestit, cu subiect și predicat, și cum truca procesele de fond funciar Stelică Crăciun împreună cu judecătoarea Cornelia Inghe Ene de la Judecătoria Pitești. Toate aceste mecanisme de tip mafiot au fost devoalate într-un denunț înaintat procurorului general al DNA București, Laura Codruța Kovesi, pe care denunțătorul Viorel Nicolae Bolovan ni l-a pus la dispoziție. Denunțul a fost depus în 2016, însă singurul care a dat cu subsemnatul pentru megaescrocherie a fost tot Viorel Bolovan, căruia, în 2017, i-a venit o imputare fiscală de 9 miliarde de lei. În acel moment a făcut un nou denunț la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, unde a susținut că nu el era adevăratul administrator al firmei-fantomă ”Odeon”, creată în 1993 și condusă, pe rând, atât de Stelică Crăciun, cât și de cumnatul său Nicolae Dascălu, ambii cunoscuți în spațiul public drept ”Cartelul de la Mărăcineni”. Și, cu toate acestea, pentru evaziunea fiscală din dosarul firmei “Odeon” singurul pe care l-au trimis procurorii în judecată a fost… Ion Bolovan.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii