Web Analytics
scris luni, 01.04.2024

Evenimentul caritabil de la Filarmonică își deschide porțile

Astăzi, între 18.00-21.00, la Filarmonica Pitești va avea loc spectacolul caritabil pentru persoanele cu autism și tulburări de spectru autist din județul Argeș și nu numai, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, care este sărbătorită pe 2 aprilie, în fiecare an.

Evenimentul caritabil de la Filarmonică își deschide porțile

Licitație cu peste 40 de obiecte

Evenimentul va cuprinde atât o amplă licitație cu peste 40 de obiecte donate de meșteri populari, artiști, designeri, avocați, politicieni, oameni de afaceri, din partea Clubului FC Argeș, cât și un spectacol grandios de muzică populară și ușoară, susținut de artiști celebri.

Citește și Copiii și tinerii cu autism ne invită în „Hora prieteniei”, la spectacolul din 1 aprilie

Paula Seling va cânta 45 de minute

Paula Seling este cap de afiș. Artista va susține un recital extraordinar de 45 de minute, dar pe scenă vor urca și interpretele Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanțu, Emilia Ghinescu, acompaniate de orchestra Doina Argeșului condusă de dirijor prof. Cătălin Iancu, de țimbalistul Cătălin Iancu junior, de Grupurile Folclorice „Flori Argeșene” și „Doruri Muscelene”. În deschiderea evenimentului, Grupul de copii și tineri cu nevoi speciale „Dansatori divini”, dar și tânăra solistă Aneta Maria Geanina Chiriac, toți beneficiari ai Asociației Părinților și Copiilor cu Autism Argeș, vor susține un program artistic.

Ore de terapie gratuite și Marș de solidaritate

Invitațiile au caracter de donație și sunt 100 RON pentru adulți, respectiv 30 RON pentru copii, și pot fi procurate și cu o oră înainte de spectacol, în limita locurilor disponibile, de la sediul Filarmonicii Pitești. Toate fondurile care se vor strânge în urma spectacolului vor fi alocate continuării proiectului „Ore de terapie gratuite” acordate copiilor și tinerilor cu nevoi speciale din cadrul APCA Argeș. Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș va organiza și marți, 2 aprilie, chiar de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, un amplu Marș de solidaritate în centrul Municipiului Pitești, unde sunt așteptați cât mai mulți participanți pentru a face auzită și înțeleasă cauza Autismului.

Citește și Imagini de la slujba de reînhumare a Principelui Regent Nicolae al României

Evenimentul caritabil este organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș, având ca parteneri Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local Pitești, Filarmonica Pitești, Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, Palatul Copiilor Pitești, Școala de muzică „Musicando cu Adina Sima”, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Pitești. Împreună cu aceștia, dar și cu ajutorul sponsorilor, respectiv al partenerilor media, APCA Argeș se adresează prin acest spectacol publicului larg pentru o mai bună conștientizare și acceptare a persoanelor cu nevoi speciale din jurul nostru, acestea și însoțitorii lor având intrare gratuită.

Pentru mai multe informații despre aceste evenimente, dar și cu privire la activitatea Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, se pot accesa site-ul www.autismulinarges.ro și pagina de Facebook a organizației.

Citește și O piteşteancă îi învaţă pe tineri Street-Dance şi K-pop. Elevii Simonei Din s-au calificat la Campionatul Mondial de Dans din Olanda

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *