Web Analytics
scris vineri, 29.03.2024

Imagini de la slujba de reînhumare a Principelui Regent Nicolae al României

Slujba de reînhumare a Principelui Regent Nicolae al României, fratele Regelui Carol al II-lea, a avut loc vineri, 29 martie, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală din Curtea de Argeș. Principele Regent Nicolae își va dormi somnul de veci împreună cu soția sa, Ioana Doletti, lângă membrii Casei Regale a României ale căror morminte se află în acest loc.

Imagini de la slujba de reînhumare a Principelui Regent Nicolae al României

Reamintim că, în urma demersurilor făcute de Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, Guvernul României a aprobat aducerea în ţară de la Lausanne, Elveția, a rămăşiţelor pământeşti ale principelui regent Nicolae al României, cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria.

Ieri după-amiază, în cadrul unei ceremonii private, rămășițele principelui și ale soției sale au fost depuse în Paraclisul Arhiepiscopal din Curtea de Argeș.

Astăzi a urmat o ceremonie religioasă și militară la care au avut ocazia să participe foarte mulți iubitori ai Casei Regale și în cadrul căreia rămășițele pământești ale principelui și ale soției sale au fost mutate din Paraclisul Arhiepiscopal în Noua Catedrală Arhiepiscopală.

Slujba parastasului a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Citește și Brâncoveanu şi celebrul vin de Piteşti

Onorurile militare au fost date de soldaţii din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul şi Batalionul 33 Vânători de Munte Posada. Au participat Principele Radu, reprezentanţi ai Guvernului, ai Armatei Române, ai societăţii civile, precum şi membri ai Casei Majestăţii Sale.

Citește și Laureații Galei Excelenței în Argeș

După oficierea slujbei parastasului, în cadrul unei ceremonii private la care au participat doar membrii Familiei Regale, sicriele cu rămăşiţele pământeşti ale principelui regent Nicolae al României și ale soției sale, Ioana, au fost așezate în cripta amenajată în pridvorul noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale.

Foto: Daniel Angelescu și Cristian Gheorghe. Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *