Web Analytics
scris vineri, 22.03.2024

Copiii și tinerii cu autism ne invită în „Hora prieteniei”, la spectacolul din 1 aprilie

Un moment special care va avea loc în cadrul spectacolului caritabil de pe 1 aprilie, de la ora 18.00, la Filarmonica Pitești, este cel în care Grupul „Dansatori divini” al Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș vor urca pe scenă și îi vor invita pe toți, în mod simbolic, într-o horă a prieteniei.

Copiii și tinerii cu autism ne invită în „Hora prieteniei”, la spectacolul din 1 aprilie

Intrarea se face pe bază de invitație cu donație

Intrarea în sala de spectacol se va face pe bază de invitație cu caracter de donație, costul unei invitații fiind de 100 RON pentru adulți și 30 RON pentru copii. Invitațiile pot fi procurate de la sediul Asociației din Bvd. I.C.Brătianu nr.36 Pitești, de la sediul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești și de la sediul Palatului Copiilor Pitești. Spectacolul este organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului (2 aprilie).

Orele de terapie prin dans, susținute integral de Asociație

11 copii și tineri talentați, cu probleme de autism și tulburări de spectru autist, vor dansa în cadrul spectacolului „Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”, pe trei melodii ritmate, pregătindu-se intens în această perioadă sub îndrumarea doamnei profesor coordonator Alina Corina Voicilă, directorul Palatului Copiilor Pitești. Pentru ei și pentru alți trei colegi ai lor, orele de terapie prin dans au loc săptămânal, fiind susținute integral de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș. Grupul de dans a fost înființat acum trei ani, conducerea Asociației invitând să se alăture în cadrul acestor ședințe de terapie cât mai multe persoane cu nevoi speciale atât din interiorul organizației, cât și din afara acesteia.

Citește și Un film care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original se vede la Cinema „București”

Recital extraordinar, Paula Seling

Împreună cu Aneta Maria Geanina Chiriac, și ea beneficiară a Asociației, Grupul „Dansatori divini” va evolua pe aceeași scenă cu artiști de renume precum Paula Seling, cap de afiș al evenimentului, care va susține un recital extraordinar de aproximativ 45 de minute, dar și cu interpretele de muzică populară Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanțu, Emilia Ghinescu, acompaniate de orchestra „Doina Argeșului”, condusă de dirijor prof.dr. Cătălin Iancu, alături de țimbalistul Cătălin Iancu junior, de Grupurile folclorice „Doruri Muscelene” și „Flori Argeșene”.

Licitație de obiecte extrem de prețioase

Evenimentul caritabil va include și o licitație de obiecte prețioase oferite de meșteri populari ai județului Argeș, de artiști locali, de oficialități, dar și de oameni de afaceri. Enumerăm aici câteva: o maramă de Muscel care va fi donată de doamna Elena Anghel de la Jugur (Poienarii de Muscel), o ie prețioasă donată de doamna Viorica Olivotto de la Nucșoara declarată Tezaur Uman Viu, păpuși de tezaur oferite de doamna Marilena Iosifaru de la Corbeni, de asemenea Tezaur Uman Viu, o țiteră făcută de Tică Vasile de la Galeș, și acesta declarat Tezaur Uman Viu. Se vor scoate la licitație primul nai al argeșencei Mădălina Lupu, eleva maestrului Gheorghe Zamfir, prima chitară a celebrului profesor din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești Eduard Leață, dar și prima pereche de bețe de țambal donată de geniul țambalului argeșean Cătălin Iancu junior.

Fondurile strânse vor merge către terapia gratuită a copiilor și tinerilor cu autism

Fondurile care se vor strânge în urma evenimentului vor fi alocate continuării proiectului „Ore de terapie gratuite”, acordate tuturor beneficiarilor din cadrul celor două centre ale Asociației Părinților și Copiilor cu Autism Argeș, Centrul pentru copii cu dizabilități „Autism Smile”, respectiv Centrul pentru adulți cu dizabilități „Sfântul Mihail”.

Citește și Semnal editorial. „Lacrima templului”, de Ioan Vintilă Fintiş

„Ne dorim o colaborare cât mai bună cu autoritățile”

„Nevoile Asociației sunt din ce în ce mai mari și sunt tot mai mulți cei care ne solicită ajutorul. Ne dorim o colaborare cât mai bună cu autoritățile locale, județene și centrale pentru dezvoltarea serviciilor sociale ale Asociației, propunându-ne să oferim permanent cele mai bune opțiuni de tratament pentru persoanele cu nevoi speciale din județul Argeș, și nu numai”, a declarat Andreea-Nicoleta Badea, președintele Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș.

Baloane cu heliu înălțate de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

O acțiune tot pentru conștientizarea asupra problemelor întâmpinate de persoanele cu nevoie speciale va fi organizată și pe data de 2 aprilie: un amplu Marș de solidaritate în centrul Municipiului Pitești. Participanții vor porni din fața Consiliului Județean Argeș (Piața Vasile Milea) și vor ajunge în Piața Primăriei Municipiului Pitești. Autoritățile locale și județene sunt așteptate să adreseze câte un mesaj de solidaritate persoanelor cu nevoi speciale și familiilor acestora. De asemenea, se vor primi baloane albastre cu heliu, se vor distribui pliante și flyere. În cadrul acestui Marș sunt invitate să se alăture toate Asociațiile și ONG-urile de profil, dar și societatea civilă în ansamblu.

Citește și Se pregătește Marșul pentru viață care va avea loc la Pitești

„Mulțumim tuturor partenerilor noștri instituționali, sponsorilor noștri și partenerilor media”

„Dorim să mulțumim pentru întreg sprijinul deosebit tuturor partenerilor noștri instituționali (Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local Pitești, Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, Filarmonica Pitești, Școala de muzică „Musicando cu Adina Sima”, Palatul Copiilor Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Pitești), tuturor sponsorilor (JAM Supermarket, Supernova, Star, Teilor, Spider, Alfa Rom Trans, Mira International, Prima Market, Vera Flower, AdBlue by New Design, Laguna Technology, Aici Acum, Radical Zero, Cipcos Mar, Alex Panirom Lepirex, Alexim ’92, Dodiplast, Spotlight) și partenerilor media (Curierul zilei și curier.ro, Curier TV, Antena3 Pitești, Radio Antena Satelor, Săptămânalul Ancheta și anchetaonline.ro, Săptămânalul Jurnalul de Argeș și jurnaldearges.ro, MFM Dance, universulargesean.ro, politikia.ro, Ziarul Argeșul și ziarulargesul.ro, epitesti.ro, ziarulargesenilor.ro, argesexpres.ro, Magic FM, Muscel TV și Muscel FM, Promedia TV, proarges.ro, National FM), al căror rol este esențial în realizarea tuturor acestor evenimente. Mulțumiri speciale adresăm și domnului Eugen Tofan, grafician, care ne-a ajutat în realizarea unui afiș excepțional pentru promovarea spectacolului”, transmite conducerea Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *