Evenimentele Centrului Cultural Piteşti

de | 13.01.2022 12:33 | Actualitate, Cultura, Home

Centrul Cultural Pitești organizează în această perioadă noi evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita a 50% din capacitatea sălii, cu respectarea condițiilor sanitare în vigoare:
– Prelegerea cu tema “Nemargini de gândire”, coordonată de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 12 ianuarie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
– Noul proiect cultural-educativ sub genericul „Educația complementară”, coordonat de învățătoarea Marioara Frangulea, director de programe educaționale, care va demara miercuri, 12 ianuarie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Prima ediție va avea tema „Învățarea din perspectiva teoriei multiple”.

– Clubul literar-artistic „Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Mona Vâlceanu, joi, 13 ianuarie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
– Prelegerea cu tema “Manele și grătare versus Platon și Socrate”, în cadrul proiectului „Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de sociologul, psihologul, publicistul și scriitorul George Smeoreanu, joi, 13 ianuarie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
– Momentul artistic “Eminescu în eternitate”, susținut de elevi ai Școlii Gimnaziale “Nicolae Simonide” din Pitești, membri ai atelierului de creație și interpretare coordonat de profesoara de limba și literatura română Allora Albulescu, joi, 13 ianuarie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Citește și Florentin Sorescu și Lucian Costache, validați ca membri ai Uniunii Scriitorilor din România, filiala Pitești

– Manifestarea culturală cu tema “Dor de Eminescu”, organizată în parteneriat cu Asociația Județeană Argeș “Basarab I” a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere și cu Asociația Culturală “Corul Veteranilor Mihai Viteazul”, vineri, 14 ianuarie, de la ora 10.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Evenimentul va cuprinde intervenții tematice susținute de col. (rtr.) Ilie Stoica și de col. (rtr.) Ion Catinca, lansarea “Calendarului Almanah” al omagierii zilelor armelor și specialităților militare din Armata Română, recitaluri din lirica eminesciană oferite de prof. dr. Constantin Vărășcanu și de artistul plastic ing. Constantin Samoilă, precum și un spectacol susținut de Corul Veteranilor “Mihai Viteazul”.
– Dezbaterea cu tema “EMINESCU…”, în cadrul proiectului cultural-educativ “Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură „Argeș”, scriitorul dr. Leonid Dragomir, eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale, care se va desfășura vineri, 14 ianuarie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Citește și Idila dintre Ionnescu-Gion şi Iulia Hasdeu


Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...