Web Analytics
scris joi, 15.01.2015

Evenimente dedicate Zilei Culturii Naţionale, la Biblioteca Judeţeană Argeş

Ziua de 15 ianuarie, aleasă Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş sărbătoreşte această zi printr-o serie de evenimente culturale. În perioada 13-20 ianuarie, în holul bibliotecii, va avea loc o expoziţie de carte, dicţionare, albume, enciclopedii, reviste din colecţiile Bibliotecii Judeţene, dedicată poetului naţional Mihai Eminescu.
Pe 14 ianuarie, de la ora 11.00, la Şcoala Gimnazială Negru-Vodă, elevii clasei a III-a vor susține recitalul de poezie „Mihai Eminescu – simbol al spiritualităţii româneşti”. În aceeaşi zi, de la ora 17.00, în sala de conferinţe a bibliotecii, cursanţii de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii, Secţia Actorie, ne vor încânta cu un spectacol de poezie şi de teatru.
Recitalurile de poezie dedicate poetului nostru naţional vor continua joi, 15 ianuarie, astfel: de la ora 10.00, în Sala Tinerilor a bibliotecii, preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit Căsuţa Poveştilor vor susţine un spectacol de poezie; de la ora 11.00, elevii clasei a IV-a ai Şcolii Gimnaziale Marin Preda vor avea un recital de poezie; în sala de conferinţe a bibliotecii, elevii Liceului de Arte Dinu Lipatti şi Corul Seminariştilor de la Curtea de Argeş – Biroul de Catehizare vor susţine recitalul muzical-literar „Dor de Eminescu”. Sabina Busuioc

Distribuie!

0 Comentarii