Web Analytics
scris vineri, 23.02.2024

Eugen Neagoe: „FC Argeş are o şansă foarte mică pentru play-off, dar ne vom agăţa de ea”

Spuneți-ne, vă rugăm, câteva cuvinte despre această perioadă de pregătire? Cum au decurs antrenamentele?

– Totul a fost în regulă. Am avut și perioade când am putut să ne antrenăm și pe teren bun, bunicel, pentru această perioadă, și aici mă refer la perioada din cantonamentul de la Curtea de Argeș, pentru că la Pitești ne-am antrenat mult pe teren sintetic. Am făcut antrenamente pe teren sintetic și la Bradu și nu este foarte bine pentru jucători pentru, că pot să aibă probleme cu tendoanele, fiind suprafața de joc mai tare îi solicită mai mult. Per total a fost ok, pentru că am putut să ne antrenăm două perioade de opt zile la Curtea de Argeș și suntem destul de bine și sper să arătăm bine. Fizic, cu siguranță vom arăta bine.

Eugen Neagoe: „FC Argeş are o şansă foarte mică pentru play-off, dar ne vom agăţa de ea”

„Avem 10 jucători tineri din pepiniera proprie, din curtea lui FC Argeș”

Cum comentați rezultatele din meciurile amicale? Au fost rezultate bune, dar și două meciuri terminate la egalitate, cu Metaloglobus și Steaua.

– Da, pot să spun că și acele meciuri trebuia să le câștigăm și mă refer la aceste două meciuri terminate la egalitate, cel cu Metaloglobus și cel cu Steaua. În meciul cu Steaua am avut ocazii mari în prima repriză și puteam să mai înscriem cel puțin două goluri, dar din păcate am ratat foarte mult, nu am fost inspirați acolo în fața porții, ultima decizie pe care am luat-o în careul advers nu a fost tocmai cea potrivită. Am avut foarte multe situații în care puteam să marcăm, dar acesta este fotbalul. Oricum, repriza a doua a fost ok, după schimbările pe care l-am făcut și am terminat jocul cu cinci copii, cinci jucători sub vârstă în teren, când la un moment dat din patru fundași, trei erau sub vârstă și anume Ciuciulete, Tudose și Oprescu, ultimul nemaijucând pe postul de fundaș stânga, Dinoci era la mijloc lângă Boboc, Stoica juca extremă stângă… Deci, cu cinci copii din zece jucători de câmp este totuși prea mult la Liga a doua pentru o echipă care își dorește să ajungă cât mai rapid în prima ligă. Dar ne-am asumat, sunt jucători tineri, avem 10 jucători tineri din pepiniera proprie, din curtea lui FC Argeș. Ați văzut că jucătorii împrumutați i-am lăsat să meargă în altă parte pentru că eu nu sunt de acord cu așa ceva, adică cu jucători împrumutați. Adică, dacă totuși luăm jucători, luăm ca să ne ajute foarte, foarte mult, iar în momentul când ai jucători sub vârstă, împrumutați, nu știu dacă este chiar în regulă. La Pitești întotdeauna au fost talente, știți foarte bine ce jucători mari a dat Piteștiul. Așa că, din partea mea, tinerii au toată susținerea. Sunt mulți copii acum în lot, sper să se și vadă o creștere în evoluțiile lor.

Citește și Directorul FC Argeș l-a scos, din nou, din sărite pe primarul Piteștiului

„Suntem încă în discuții cu doi jucători cu experiență, valoroși”

Ce urmează în viitorul apropiat?

– Ne așteaptă săptămâna viitoare un joc important la Miercurea-Ciuc, dar până atunci vom vedea cum decurg antrenamentele. Am avut ceva probleme la ultimul joc cu Borța, pe care a trebuit să-l schimbăm în prima repriză și cu Nortey, dar sper eu să fie în regulă până la ora jocului. Nu vă ascund că suntem încă în discuții sau căutări, cum vreți să-i spuneți, cu doi jucători importanți, doi jucători cu experiență, doi jucători valoroși. Sper ca pe măcar unul dintre ei să-l conving să ni se alăture, dar nu va fi ușor. Unul dintre jucători îl cunoașteți destul de bine pentru că a evoluat destul de mult în prima ligă, iar cel de-al doilea a jucat numai în străinătate. Sunt doi jucători care mie, personal, mi-au plăcut foarte mult, cred că pot să ne ajute, dar în acest moment nu am ajuns la nicio înțelegere cu ei.

În ceea ce îi privește pe jucătorii nou veniți, vă întreb dacă s-au adaptat, dacă sunteți mulțumit de prestația lor?

– Chiar dacă au plecat 13 jucători, din momentul sosirii mele până acum am promovat mulți jucători din cadrul clubului nostru, de la Centrul de copii și juniori și am adus doar patru jucători și cred eu că cei patru jucători vor da un plus echipei. În acest moment se vede o schimbare la echipă prin venirea celor trei, plus Esteban, care a prins doar două jocuri la noi. Eu sper și sunt convins că vom arăta mai bine decât am făcut-o în ultimele jocuri.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „La Piteşti sunt nişte orgolii ale trecutului pe care eu trebuie să le gestionez foarte bine”

„Dacă nu voi ajunge în prima ligă în 2025, voi pleca, iar dacă vom ajunge, contractul se va prelungi până în anul 2027”

Cum vedeți lupta pentru play-off, acum pe final de sezon regular?

– Va fi foarte, foarte greu pentru noi și pentru celelalte echipe, chiar dacă unele au puțin avans în fața noastră. Depinde de rezultatele care vor fi în aceste patru etape rămase de disputat. Avem o șansă foarte, foarte mică să accedem în play-off, dar ne vom agăța de ea, să vedem dacă putem să ajungem acolo unde ne dorim.

Dacă nu veți promova, continuați cu FC Argeș?

– Am semnat un contract cu obligația de a duce FC Argeș, cel târziu anul următor, în prima ligă. Deci contractul meu este până în 2025, cu obligația de a ajunge în prima ligă. Dacă nu voi ajunge în prima ligă în anul 2025, voi pleca, iar dacă vom ajunge în prima ligă, contractul se va prelungi până în anul 2027.

Citește și Se reia campionatul Ligii secunde. Miercurea Ciuc-FC Argeș, luni, 26 februarie

Citește și Vasile Stan a împlinit 79 de ani! FC Argeş nu şi-a uitat portarul de legendă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *