Web Analytics
scris duminică, 11.02.2024

Vasile Stan a împlinit 79 de ani! FC Argeş nu şi-a uitat portarul de legendă

Vasile Stan, fostul mare portar al echipei FC Argeş, a împlinit duminică, 11 februarie, 79 de ani. Clubul la care a activat mai bine de 40 de ani, atât ca jucător, cât și ca antrenor la copii și juniori, l-a felicitat pe pagina de Facebook, urându-i „La mulţi ani!”.

Vasile Stan a împlinit 79 de ani! FC Argeş nu şi-a uitat portarul de legendă

Citeşte şi: Directorul FC Argeș l-a scos, din nou, din sărite pe primarul Piteștiului

Oficialii şi fanii alb-violeţilor n-au uitat că Vasile Stan a câștigat titlul cu FC Argeș în 1972, „fiind totodată portarul care a apărat buturile porții noastre în dubla cu Real Madrid„.

Da, în 1972, după ce cucerea titlul de campioană a României, FC Argeş o bătea cu 2-1 pe mult mai titrata Real Madrid, la Pitești.

În optimile de finală ale C.C.E., la 25 octombrie 1972, pe stadionul din Trivale, „1Mai” se numea atunci, în fața a peste 23.000 de spectatori (mult peste capacitatea stadionului), FC Argeş a făcut un meci de neuitat împotriva madrilenilor.

Echipa antrenată de Florin Halagian şi Tănase Dima a jucat în formula: Vasile Stan – Marcel Pigulea, Constantin Olteanu, Remus Vlad, Petre Ivan II, Ion Prepurgel, Marian Popescu, Radu Troi, Nicolae Dobrin, Constantin Radu I, Radu Jercan.

Fostul portar al FC Argeș a câștigat cele două titluri naționale cu FC Argeș, în 1972, respectiv în 1979, și a pregătit numeroși puști la Centrul de copii și juniori al grupării din Trivale. A mai jucat pentru Jiul Petroșani și Politehnica Iași.

În 2021, Vasile Stan a făcut o operaţie (a avut coxartroză) la șoldul piciorului drept, la Spitalul Foișor din București. Intervenţia chirurgicală a decurs foarte bine, după cum declara atunci legendarul portar al clubului din Trivale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *