Eleonora Brătianu, trecută decedată în sentinţa Judecătoriei Piteşti, deşi era în viaţă

de | 26.06.2014 19:04 | Actualitate

# Prefectura Argeş şi autorităţile din Brăila confirmă o eroare a instanţei. Cazul retrocedării de 10 milioane de euro pentru un teren de la Ștefănești care a aparținut familiei Brătianu continuă să scoată la iveală noi și noi dezvăluiri privind modul dubios în care aceasta a fost acordată.
După cum se știe, pe 26 mai a.c., Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a început urmărirea penală IN PERSONAM pentru mai mulţi făptuitori, printre care şi Radu Pricop, iubitul Ioanei Băsescu. Infracţiunile săvârşite sunt de fals şi înşelăciune.
Avocatul Radu Pricop a obținut anul trecut, alături de alte patru persoane printre care şi omul de afaceri Valentin Vișoiu, despăgubiri de 10 milioane de euro pentru un teren de la Ștefănești care aparținuse familiei Brătianu. Neregulile au început însă înainte de cumpărarea drepturilor litigioase. Mai precis, după cum se precizează într-o notă a Prefecturii Argeș, o dată cu sentința civilă pronunțată de Judecătoria Pitești în dosarul nr. 14177/280/2009, care face referire la ”reconstituirea dreptului de proprietate al unor moștenitori ai familiei Brătianu pentru terenurile situate în Ștefănești”. În considerentele sentinței civile pronunțate de Judecătoria Pitești în 2009 se menționează că „Brătianu Dan Gheorghe, tatăl lui Missirliu Adina Ioana Maria are ca moștenitori pe Brătianu Eleonora, în prezent decedată, și pe Missirliu Adina Maria Ioana”. Toate bune și frumoase, numai că în 2009 Eleonora Brătianu era în viață, aceasta decedând la mai bine de un an și jumătate de la pronunțarea sentinței, pe 14 mai 2011, așa cum reiese clar din datele Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor din Brăila.
În acest condiții apar semne justificate de întrebare asupra obiectivismului cu care a fost pronunțată sentința. Pentru că de eroare întâmplătoare e greu de crezut că poate fi vorba.
În orice caz, Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Argeș a formulat cerere de revizuire a sentinței respective. Dosarul e în curs de soluționare la Judecătoria Pitești, având termen data de joi 26 iunie.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii