Web Analytics
scris vineri, 11.08.2023

Educatoarea Conea o ameninţa pe o minoră de la CTF Găvana că „o va bate de-i va sări sângele pe tavan”

Poliția a fost sesizată că minora a fost abuzată de educatoare și că ar fi întreținut acte sexuale cu 7 bărbați, printre care și un minor, instituționalizat ca și ea
”Nu comentez”, ne-a a spus educatoarea Isabela Conea, plasată sub control judiciar

Printr-o întorsătură neașteptată, abuzurile unei educatoare de la Centrul de Tip Familial din Găvana au ieșit la iveală. Totul are legătură cu Alexia, adolescenta instituționalizată care a trăit o poveste horror și despre care Jurnalul de Argeș a relatat încă din aprilie a.c. Poliția s-a pus în mișcare abia după primele articole apărute în Jurnalul de Argeș, însă nu să rezolve cazul, să afle cine a violat-o pe fată și cine îi furniza drogurile. Nu. Ne-au luat pe noi la întrebări încercând să ne afle sursele. Acum am aflat și cine este educatoarea pusă sub control judiciar și ce conține ordonanța procurorului. Din acest document, dar și dintr-o sesizare a DGASPC Argeș către poliție, aflăm cu exactitate ce s-a întâmplat. Iar informațiile sunt terifiante.

Educatoarea Conea o ameninţa pe o minoră de la CTF Găvana că „o va bate de-i va sări sângele pe tavan”

Așadar, la începutul lunii aprilie, după ce Alexia D. a fost violată de mai mulți bărbați chiar în apartamentul în care locuia împreună cu tatăl vitreg, aceasta a intrat în custodia DGASPC, ca și copil abuzat. Iar părinții, mama și tatăl vitreg, au fost decăzuți din drepturi. Acum, surpriză, aflăm că Alexia este una dintre cele două minore înjurate și amenințate de educatoarea pusă zilele trecute sub control judiciar. Și mai aflăm ceva: că Alexia a mai fost violată încă o dată, chiar în perioada în care se afla în plasament. E halucinant, nu-i așa?

Citește și Nepoata patronilor de la Building Astrom, internată de urgenţă într-un centru de plasament

Povestea de groază a Alexiei continuă. Internată într-un centru de protecție a minorilor, a fost din nou violată și abuzată

Cum spuneam, deși internată într-o instituție de protecție a minorilor, calvarul fetei nu a încetat pentru că a fost din nou violată. După ce a părăsit centrul, Alexia a ajuns într-un apartament din Găvana în care a fost violată de șapte adulți, dar și de un minor. Acesta are 17 ani și este instiuționalizat, ca și ea, la CTF Găvana. Cum scandalul a izbucnit în presă, Poliția Municipiului Pitești n-a mai avut încotro și s-a sesizat pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă a educatoarei Isabela Andreea Conea, educator în cadrul Centrului de Tip Familial Găvana. Aceasta i-a adresat cuvinte și expresii jignitoare Alexiei și a amenințat-o cu acte de violență. Același tratament l-a aplicat educatoarea Conea și unei alte fetițe în vârstă de 13 ani, internată în același Centru de Tip Familial din Găvana. De fapt, conform sesizării, educatoarea voia să o facă pe Alexia să tacă și să își retragă plângerea prin care minora reclama că a fost violată, iar pe colega ei, audiată în dosar, să o sperie astfel încât să nu mai vorbească.

Dar iată ce scrie chiar în sesizarea înaintată de cei de la Centru către Poliția Municipiului Pitești: „Conform declarațiilor înregistrate la CTF Găvana, în 8 și 9 iunie, reiese că minorei D.A.I. i-au fost adresate cuvinte jignitoare de către doamna Conea Isabela, angajată în funcția de educator în cadrul unității noastre, în urma incidentului petrecut în data de 05.06.2023, când aceasta a părăsit voluntar centrul, deplasându-se voluntar într-un cartier din Găvana, unde a întreținut relații sexuale cu șapte persoane de gen masculin, printre care și numitul Andrei Cristian A., instituționalizat la C.T.F. Găvana Pitești, conform sentinței civile nr. 616/13.12.2021.

Din declarațiile minorei reiese că în prezența beneficiarilor C.T.F. Găvana, Pitești, N.G.R. și F.M.A, doamna educator Conea Isabela a folosit expresii vulgare, amenințând-o că o va bate până la plecarea sa din centru, ținând-o închisă în camera de zi a Serviciului Social – Apartament 1. Totodată, vă aduc la cunoștință că, în data de 09.06.2023, minora N.R.G. instituționalizată la C.T.F. Găvana Pitești, Serviciul Social Apartament 3, conform Sentinței civile nr. 184/18.04. 2023, emisă de Tribunalul Argeș, a declarat că, în data de 08.06.2023, doamna educator Conea Isabela a amenințat-o că „îi va da teroare” pentru că a ales-o persoană de referință și, în cazul în care va pleca din Clubul copiilor (camera de zi de pe Serviciul Social-Apartament 1), «o va bate de-i va sări sângele pe tavan». Având în vedere că cele două minore au fost abuzate emoțional de către doamna educator Conea Isabela, în repetate rânduri, vă rog să luați măsurile care se impun.
Atașez prezentei, copii ale declarațiilor celor două minore și a fișei postului doamnei educator Conea Isabela”.

Citește și Amănunte de coşmar din dosarul de abuz sexual al nepoatei de doar 14 ani a patronilor de la „Building Astrom”

Citește și Avocatul Panţoiu l-a vizitat în puşcărie pe Tudor Pendiuc: „E tanc, rezistă, dar pe dinafară. Pe dinăuntru se adună amarul…”

Ce aflăm din ordonanța procurorului și din declarația fostei șefe a CTF Găvana

Din ordonanța procurorului aflăm că la dosarul cauzei se află, ca probe, declarațiile persoanelor vătămate, cele două fete de 15 și 13 ani, respectiv Alexia și Roxana N, declarațiile unor martori, rapoarte de consiliere întocmite de DGASPC Argeș. Procurorul a stabilit însă că nu privarea de libertate se impune în cazul educatoarei, în scopul înlăturării unei stări de pericol pentru ordinea publică, măsura restrictivă de drepturi a controlului judiciar fiind suficientă pentru desfășurarea procesului penal. De asemenea, în ceea ce îl privește pe minorul de 17 ani, Andrei Cristian A., amintit în sesizare, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările în mai multe dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, violarea vieții private, precum și amenințare.

Iar în urma administrării probatoriului, l-au reținut pe minorul în cauză. Din cercetări s-a stabilit că minorul Andrei Cristian A. ar fi agresat alți doi minori, instituționalizați în același centru. De asemenea, cel în cauză ar fi amenințat, cu acte de violență și distrugeri, două angajate ale centrului. De altfel, fosta șefă a centrului, Mihaela Dragu, a declarat pentru argeșenii.ro: „M-a amenințat (minorul Andrei Cristian A, n.red.), că merită să facă 15 ani de pușcărie pentru fiica mea. A spus de nenumărate ori că o va viola, că va da foc centrului și va pune benzină și îi va da foc celui care îi va face dosar penal. Într-o altă seară, chiar în seara în care a fost reținut 24 de ore, m-a mai amenințat că merită să facă 15 ani de pușcărie. L-am întrebat pentru ce și a zis că îi dau foc Marei (fiica Mihaelei Dragu, n.red.). Ce m-a surprins a fost că a știut și cel de-al doilea prenume al fiicei mele.”

Minorul de 17 ani, Andrei Cristian A., a fost reținut pentru 24 de ore, însă ulterior a fost eliberat, fiind dispusă, și în cazul lui, cercetarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Printre obligațiile stabilite e și aceea de a nu se apropia la mai puțin de 100 metri, respectiv de a nu lua legătura, direct sau indirect, cu persoanele vătămate, Alexia D. și Roxana N. sau cu martorii.
Așadar, avem de a face cu mai multe dosare. Cu minori, cu fapte grave, cu agresiuni sexuale și droguri. Și cu cât trenează mai mult instrumentarea lor, cu atât vor deveni mai complicate și generatoare de pericole și tensiuni.
Am solicitat un punct de vedere de la educatoarea Isabela Conea, iar aceasta ne-a spus: „Nu comentez”.

Citește și Campania ”Educație fără violență”, ajunsă la final. O elevă din Pitești, premiată

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *