Web Analytics
scris vineri, 04.08.2023

Avocatul Panţoiu l-a vizitat în puşcărie pe Tudor Pendiuc: „E tanc, rezistă, dar pe dinafară. Pe dinăuntru se adună amarul…”

„E bine, e soldat sovietic strigând «Ura!» chiar și fără cap… Așa e Pendiuc”, ne-a mai spus maestrul Dan Panțoiu

Condamnat definitiv la patru ani de închisoare în dosarul Publitrans, alături de Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsâi, Tudor Pendiuc (69 de ani), fost primar al Piteştiului, a ajuns pe 5 mai la Penitenciarul Mioveni. De aproximativ o lună, însă, el a fost dus la Penitenciarul de maximă siguranță din Craiova. De ce? Veți afla în cele ce urmează. Dar și alte câteva noutăți referitoare la fostul edil al municipiului reședință de județ.

Avocatul Panţoiu l-a vizitat în puşcărie pe Tudor Pendiuc: „E tanc, rezistă, dar pe dinafară. Pe dinăuntru se adună amarul…”

„Probabil va ieși undeva prin noiembrie”

Avocatul Dan Panțoiu, cel care timp de 10 ani a susținut nevinovăția lui Tudor Pendiuc, ne-a spus că acesta a fost dus la Craiova, pentru că orice pedeapsă mai mare de trei ani se execută în regim penitenciar de maximă siguranță. „Mioveniul nu mai e penitenciar de maximă securitate, i-au schimbat natura de vreo doi-trei ani, nu mai știu, și a rămas Craiova și Mărgineni. Transferul nu afectează fracția, nu afectează eliberarea condiționată. Sigur că am fost pe la el. Psihic e foarte tare. Pentru că el se știe că e nevinovat. Toți sunt nevinovați. Nu există fapta. O s-o repet până când n-o să mai am uzul rațiunii, dar în suflet se adună amarul, se adună durerea, asta e…” – ne-a spus dl Panțoiu.

Citește și Avocatul Panţoiu, despre ”Veritas”: „Martorii cu identitate protejată nu dau note informative”

După calculele noastre, pe care le-am făcut împreună cu dl avocat, Pendiuc va trebui să execute o treime din această pedeapsă de patru ani, adică 16 luni, din care vor fi scăzute cele nouă luni pe care le-a ispăşit deja în arest preventiv, cu mai mult timp în urmă. Îi vor rămâne, deci, şapte luni de închisoare.
„Probabil va ieși undeva prin noiembrie. Te marchează chestia asta (în legătură cu starea de sănătate a fostului primar, care arată slăbit – n.a.). Aduceți-vă aminte în pandemie, când nu aveai voie să ieși din casă, că nu e aia, că nu e aia, te urci pe pereți… Noroc că acasă ai un televizor, ai WC-ul tău, ai patul tău, închizi ușa când vrei. Or, acolo nu prea merge și asta te omoară psihic, în ideea în care e greu de suportat. Dar el e bine, e soldat sovietic strigând «Ura!» chiar și fără cap, știi cum se spune: „Soldatul sovietic nu se predă, el strigă Ura și fără cap”. Cu capul luat de obuz… Așa e și Pendiuc, e tanc, rezistă, dar pe dinafară. Pe dinăuntru…” – ne-a mai spus avocatul.

A dat penitenciarul în judecată. Restul de pedeapsă îl va efectua în regim semideschis

Între timp, pe 22 iunie, Tudor Pendiuc a făcut cerere la judecătorul de drepturi și libertăți pentru a beneficia de regim semideschis de detenție. Acesta a menținut însă decizia instanței, pentru regim închis, moment în care fostul edil a contestat măsura respectivă. Iar vineri, 28 iulie, Judecătoria Pitești i-a admis contestația și a stabilit definitiv ca regimul de executare să fie semideschis.
Numai că avocatul său e sceptic și spune că „nu cred că îl vor mai transfera la Mioveni”. Dl Panțoiu a mai completat că, din câte știe, Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsâi s-ar afla, de asemenea, la Penitenciarul Craiova.

Citește și Noutăţi în dosarul de corupţie „Publitrans”. Avocatul Panţoiu, despre judecarea lui Pendiuc: „Am cerut continuarea procesului indiferent că faptele sunt prescrise”

Citește și Reacția avocatului Panțoiu, după condamnarea lui Pendiuc: „Justiția devine injustiție!”

Vă reamintim că în cazul lui Tudor Pendiuc, instanța a dispus încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale (fapta e din 18.02.2008) și a redus pedeapsa aplicată pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în forma calificată, în formă continuată, de la 6 ani închisoare la 4 ani închisoare, „urmând ca inculpatul Pendiuc Tudor să execute pedeapsa de 4 ani închisoare”, se arată pe portalul Curții de Apel București.
„Aici singura soluție dreaptă, legală, corectă, era achitarea, pentru că nu e faptă! Nu e faptă! Subvenția considerată că a fost pagubă s-a dat în continuare, iar la ora actuală este de trei ori mai mare și nu e trimis nimeni în judecată și cu atât mai puțin, slavă Domnului, condamnat. Și atunci despre ce vorbim?” – se întreba retoric, la momentul condamnării clientului și prietenului său, avocatul Dan Panțoiu.
„Iar instanţa i-a obligat pe el, pe Scarlat şi pe Văsâi să suporte în solidar 23 de milioane lei, subvenţia considerată că a fost pagubă, subvenţie acordată legal în România! E groaznic!” – adăuga la vremea respectivă dl avocat.

Gabriela Pendiuc a intentat divorț

În altă ordine de idei – deși unii susțin că e în aceeași ordine – soția fostului edil, Gabriela Pendiuc, a depus cerere de divorț („fără copii + revenire nume”), aceasta fiind înregistrată la 23 iunie la Judecătoria Pitești. Iar avocatul Panțoiu spune că nu e în măsură să comenteze acest lucru.

Citește și Gabriela Pendiuc a divorţat ca să-şi salveze partea din avere care-i aparţine

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *