Educatoarea care a luat anul trecut 10 la Titularizare, printre fruntaşii de la Definitivat

de | 22.07.2015 16:46 | Actualitate

Rezultatele concursului de definitivare în învăţământ, a cărui proba scrisă s-a desfăşurat pe 9 iulie au fost afişate. Dintre cei 237 de dascăli înscrişi la Definitivat, doar 174 au ajuns să susţină proba scrisă, după ce 7 candidaţi au absentat, iar alţi 36 s-au retras din proprie inţiativă după ce au văzut cât de grele sunt subiectele.
Dintre cei 174 de candidaţi care au dat examen, doar 86 l-au şi luat, procentul de promovabilitate al Argeşului la definitivat fiind de 49,42%, mult mai mic faţă de cel de anul trecut – 65,51%. Conform metodologiei, pentru a promova examenul, candidaţii trebuie să obţină minim nota 8. În privinţa notelor obţinute la examen, un număr de 12 profesori au luat note mai mici de 5, 17 dascălii – medii între 5 şi 5.99, 34 profesori – note între 6 şi 6.99, iar 24 de dascăli – între 7 şi 7.99.

Nicio notă de zece anul acesta

Un număr de 67 de candidaţi au obţinut note între 8 şi 8.99, iar 19 dascăli au primit note de peste 9. Faţă de anul trecut, în acest an nu a existat nicio notă de zece la Definitivat. Cea mai mare notă la examenul din acest an este 9,9 şi a fost obţinută de o profesoară de psihopedagogie cu un an vechime în învăţământ, Mirela Valentina Ene, de la Centrul Şcolar de Educaţie incluzivă “Sfânta Filofteia” din Ştefăneşti. La polul opus, cea mai mică notă a fost 4.25 şi a primit-o o profesoară de sociologie de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, cu aproape trei ani vechime în învăţământ. Şi Anca Elena Iubu (foto), educatoarea care a obţinut nota 10 la Titularizare anul trecut, a fost printre fruntaşii de la Definitivat. Deşi repartizată de ISJ Argeş pe un post din mediul rural, la Stâlpeni, cu contract de angajare pe perioadă determinată, Anca Iubu s-a situat pe cea de a patra poziţie în clasamentul mediilor de la proba scrisă a concursului de definitivare în învăţământ, cu nota 9,7 şi a reuşit să ia nota maximă la cele două inspecţii speciale la clasă.
Iustina Harco-Burcea

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii