Web Analytics

E război în toată regula! Lasconi indică liberalii ca formând „un grup infracţional”. Măgeanu solicită scuze pentru evitarea instanţei

de | 28.03.2024 13:00 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Situația în care se află Bulevardul „Pardon” din Câmpulung a generat o nouă rundă de atacuri din partea primăriței Elena Lasconi. În vizorul ei au intrat, din nou, liberalii, pesediștii fiind de mult uitați. Iar de această dată, cei din PNL Argeș formează, conform declarațiilor lui Lasconi, un grup infracțional care folosește instituțiile statului pentru a bloca Câmpulungul. Afirmațiile au fost făcute la o emisiune la Digi TV, după ce au fost redate în scris pe o pagină de socializare. Pe de altă parte, liberalii, prin vocea liderului câmpulungean Norris Măgeanu, au prezentat documente care să combată ideile războinice ale primăriței.

Totul a început după ce Inspectoratul de Stat în Construcții Argeș, condus, după cum spune Lasconi, de „un fost polițist local de la sectorul 6”, „un personaj plin de tupeu și gol de profesionalism”, „cocoțat de PNL în funcția de inspector șef”, nu a permis reluarea lucrărilor de reabilitare a bulevardului, deși a fost întocmită expertiza solicitată în urma controlului din noiembrie 2023. Potrivit lui Lasconi, inspectorul șef a blocat din nou bulevardul. Și asta fiindcă ar fi fost pus pe post tocmai cu scopul bine determinat de a bloca toate proiectele Câmpulungului.
Pe de altă parte, Norris Măgeanu susține că blocarea lucrărilor la Bulevardul „Pardon” nu are nicio determinare politică. Pur și simplu este vorba de nereguli depistate la cele două controale efectuate de ISC. Iar ideea este că nici expertiza efectuată la începutul acestui an asupra execuției lucrărilor nu este ceea ce trebuie, nu cuprinde toate elementele indicate în procesul-verbal de control al ISC și în caietul de sarcini impus firmei care a executat-o.

ISC: „Menținem măsura de oprire a lucrărilor”

Pe scurt, iată despre ce este vorba. Expertiza a fost gata la finalul lunii februarie, iar pe 4 martie aceasta a ajuns la Inspectoratul de Stat în Construcții, transmisă de Primăria Câmpulung. Analizat de cei de la ISC, documentul nu a fost însușit în sensul deblocării lucrărilor, acest lucru fiind comunicat administrației câmpulungene. Concluzia ISC-ului a fost următoarea: „Considerăm că măsura de expertizare tehnică asupra execuției lucrărilor (…) nu este îndeplinită întrucât nu au fost expertizate toate lucrările executate și consemnate în Procesul Verbal de Control din 03.11.2023 și anume:

  • expertiza nu cuprinde referire asupra lucrărilor cuprinse între str. I.Rizeanu și str. Poenaru Bordea;
  • nu au fost expertizate lucrările de instalații electrice (cu atât mai mult cu cât în documentul de control s-a consemnat amplasarea unor bolarzi retractabili fără documentație autorizată, iar montarea acestora impune realizarea unei instalații electrice specifice)”.

Se specifică în adresa de la ISC faptul că, citez, „expertul afirmă că își realizează raportul pe baza inspecției vizuale a drumului, efecturării de sondaje și măsurători pentru stabilirea dimensiunilor straturilor rutiere executate, cât și a informațiilor primite de la beneficiar”. Or, constatarea inspectorilor este aceea că „serviciile solicitate prin Caietul de sarcini expertului nu au fost îndeplinite în totalitate”. Cu alte cuvinte, alta s-a cerut, mai puțin s-a primit. Așa că reacția ISC-ului a fost clară: „Menținem măsura de oprire a lucrărilor (…) până la prezentarea unui raport de expertiză fundamentat care să evalueze starea tehnică a tuturor lucrărilor executate”.

Citește și Elena Lasconi, acuzații la adresa Alinei Gorghiu și a PNL: „E un grup infracțional organizat, coordonat de însăși ministrul Justiției”

Citește și S-au mărit din nou salariile la Primăria Câmpulung. Lasconi şi-a schimbat optica: „În urmă cu trei ani spuneam ce salarii mari au funcţionarii din Primărie. Dar nu e aşa, credeţi-mă!”

Suspendare și pentru iluminat

Și au apărut și alte probleme. Se știe faptul că tot în urma unui control al Inspectoratului în Construcții au fost sistate lucrările și la blocul social, litigii în instanță fiind acum în derulare. Apoi, mai spune Lasconi că ISC-ul lucrează politic pentru a bloca alte trei proiecte implementate cu fonduri europene. „Este vorba despre proiectul pe iluminat, aleile pietonale și consolidare Chilii”, detaliază aceasta.
Ca exemplificare luând „Reabilitarea sistemului de iluminat public în municipiul Câmpulung”, Inspectoratul de Stat în Construcții a avut un membru în comisia de recepție la terminarea lucrărilor, aceasta efectuându-se în perioada 22-28 februarie. Dar în loc de proces-verbal de recepție a fost întocmit proces-verbal de suspendare a recepției. Motive sunt câteva, cum ar fi găsirea unor stâlpi amplasați pe proprietăți private, dar pe care au fost montate console și lămpi LED, și montarea unor lămpi pe stâlpi fără a avea consolă. În acest caz s-a acordat un termen de 30 de zile pentru remedierea deficiențelor și neconcordanțelor plus pentru clarificarea regimului de efectuare a probei de funcționare pentru întreg sistemul de iluminat public. Termenul expiră la finalul acestei luni.

Proiectul cu iluminatul are și el o poveste, precum cel al reabilitării Bulevardului „Pardon”, iar asta dincolo de faptul că au fost inițiate de fostul primar. Ca precizare este de spus faptul că Elena Lasconi anunța finalizarea modernizării iluminatului încă din 2022. Nu a fost să fie, iar acum sugerează ideea implicării brutale a politicului în treburile Câmpulungului. Și, spune ea, are nevoie de ajutor pentru formularea unei plângeri penale pentru toate aspectele menționate. Nu are timp de așa ceva fiindcă în fiecare zi are un control la Primărie, plus sute de petiții și plângeri. „Însă voi depune mărturie împreună cu alte zeci de persoane pentru a se face dreptate”, susține aceasta.

Noris Măgeanu: „I-am transmis doamnei primar, prin avocat, două notificări”

Norris Măgeanu este de părere că, citez, „dacă doamna primar ar fi făcut bine lucrurile care trebuia făcute, nici măcar nu am fi știut la Câmpulung că există un Inspectorat de Stat în Construcții care trebuie să verifice sau să avizeze diverse lucrări. Până la acest mandat nu se știa de așa ceva”. Și, în mod clar, elimină varianta presiunii politice asupra binelui Câmpulungului. Mai mult, acesta ne-a declarat că de data aceasta nu vor mai fi trecute cu vederea afirmațiile primăriței. „I-am transmis doamnei primar două notificări, prin avocatul cu care lucrez de peste 10 ani. Prima se referă la afirmația din ședința de dezbatere a bugetului local, când doamna primar a declarat că eu nu aș fi susținut-o public în 2020, pentru că făceam bani cu PNL și PSD. A doua, este aceasta mai recentă, când a declarat că PNL Câmpulung este un grup infracțional organizat. În ambele, i-am cerut să aducă dovezi și să le facă publice, sau să își ceară scuze. Dacă refuză, mergem în instanță”, ne-a spus președintele PNL Câmpulung.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Exclusiv. Elena Lasconi, declaraţii incendiare în cazul Bulevardului „Pardon”. „Ei încearcă să blocheze orice pentru că sunt o voce la nivel naţional!”

Citește și Elena Lasconi: „Ca să facă lucruri, niciun om normal la cap nu cred că și-ar dori să fie primar cinstit”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *