Web Analytics
scris miercuri, 20.05.2015

E jale! Atacul din vila din Găvana vine după trei maşini de lux incendiate şi rămase cu autor necunoscut

# Creşte criminalitatea în Piteşti, oraşul unde nu mai ai unde să te piteşti… # Sâmbăta trecută, familia patronului unei firme de transport a fost atacată în propria casă. Soții Cristescu au fost bătuți cu ranga în fața propriilor copii # Șeful poliției argeșene Ionel Ispir: „Există un cerc de suspecți. Durează până prindem făptașul, nu e așa de simplu…”

E jale! Atacul din vila  din Găvana vine după trei maşini de lux incendiate şi rămase cu autor necunoscut

Piteștiul a devenit un oraș nefrecventabil la capitolul siguranța cetățenilor. Numărul infracțiunilor grave crește în fiecare zi, iar polițiștii sunt tot mai depășiți de situație și – lucru foarte îngrijorător – în dese rânduri nu reușesc să descopere autorii. Tâlhării, mașini incendiate, omoruri, tot mai multe astfel de evenimente au loc în capitala județului Argeș. Un caz foarte grav a avut loc  în timpul week-endului trecut, mai exact în seara zilei de sâmbătă, 16 mai, când un om de afaceri s-a trezit atacat în propria casă.

Comandantul IPJ Argeș, Ionel Ispir, e optimist: „Nesigur, Piteștiul nu e! Nu avem autori neprinși”

Patronul firmei de transport Semiramis, Ovidiu Cristescu și soția sa au trecut prin clipe de groază după ce s-au trezit atacați în propria vilă de către un tâlhar. După ce a intrat în vila soţilor Cristescu, situată la liziera pădurii Găvana, tâlharul a lovit-o mai întâi cu o bâtă în cap pe soţie. A lăsat-o inconștientă, mergând apoi în dormitor, unde l-a atacat pe afacerist, chiar sub privirile băiețelului în vârstă de 6 ani. Agresorul nu a plecat cu mâna goală, ci cu 5.000 de euro și 7.000 de lei. Doamna Cristescu a fost transportată în comă la Spitalul Universitar din București, iar soțul, cu traumatism cranian și multiple leziuni, la Spitalul Județean Argeș. Atacatorul purta ochelari şi şapcă. Deocamdată, polițiștii argeșeni nu au reușit să-l identifice pe acesta. Totuși, conform surselor noastre, un ajutor providențial în ancheta polițiștilor la acest caz l-au constituit imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate la domiciul familiei Cristescu. Potrivit acestor imagini, anchetatorii au stabilit că bărbatul s-a plimbat în jurul casei mai bine de o jumătate de oră înainte de atac, dar îşi ascundea privirea când trecea prin dreptul camerelor.
Legat de acest subiect am stat de vorbă cu comandantul IPJ Argeș, cms-șef Ionel Ispir: „Se fac cercetări. Sunt în curs de desfășurare. Există un cerc de suspecți. Durează până prindem făptașul, nu e așa de simplu. Uneori reușim să-i prindem mai repede, alteori mai târziu”.
Întrebat dacă municipiul Pitești a devenit un oraș nesigur, cms-șef Ispir ne-a mai precizat că la nivelul județului Argeș sunt puține cazurile în care nu au fost identificați suspecții. „Nesigur Piteștiul nu e. Nu avem autori neprinși, sunt foarte puține cazurile în care nu i-am identificat. Pitești este un oraș viu, se comit infracțiuni, dar încercăm să le stopăm”.

Patru mașini de lux incendiate în ultimele 6 luni, dintre care trei încă rămase cu autor necunoscut

Totuși, trebuie amintit că în ultimele 6 luni în Pitești s-au înregistrat patru cazuri de mașini de lux incendiate, dintre care doar unul a fost rezolvat cu autor cunoscut. În toate celelalte trei cazuri există un cerc de suspecți, însă polițiștii argeșeni nu au demonstrat încă cine sunt făptașii. Un prim caz a fost la începutul lunii ianuarie, când un Porsche Cayenne a fost mistuit de flăcări în parcarea din spatele restaurantului Topolog din Găvana, locul unde mașina era parcată. Un alt caz asemănător a avut loc în luna februarie, când un BMW seria 5 a fost incendiat chiar în parcarea din fața blocului unde locuia proprietarul. În acest caz, păgubitul a fost judecat și condamnat  într-un dosar de trafic de maşini de lux, așa că e posibil să vorbim de o răzbunare de tip mafiot. Tot în luna februarie, un Chevrolet Cruze LS a ars în cartierul piteştean Tudor Vladimirescu. Autoturismul a fost distrus în partea din faţă, flăcările fiind stinse înainte să se extindă şi la interior. De această dată, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe vinovat, acesta fiind chiar vărul proprietarului. Un ultim caz a avut loc la sfârșitul lunii aprilie, când două autoturisme, un Mercedes şi o Solenza, dar şi o autoutilitară au fost cuprinse de flăcări. Focul a izbucnit de la Mercedesul clasa E, după care s-a extins şi la celelalte. În urma anchetei, polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere prin incendiere, considerând că e vorba despre o acţiune intenţionată. Autorul încă n-a fost identificat. Alex Vlaicu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...