Web Analytics

Dylan Mboumbouni de la CS Mioveni, selecționat din nou la naționala Republicii Centrafricane

de | 24.03.2023 17:30 | Actualitate, Home, Sport

Fotbalistul galben-verde Dylan Mboumbouni s-a prezentat încă de la începutul săptămânii la lot, naționala țării sale având două meciuri în preliminariile Cupei Africii pe Națiuni, ambele contra selecționatei Madagascarului. Primul joc a fost aseară și s-a terminat 3-0 pentru centrafricani, iar al doilea va avea loc luni.

În partida de aseară, Mboumbouni a fost doar rezervă, din cauza unei mici dureri la genunchi în preziua meciului. Acesta este însă apt pentru al doilea joc, cel de luni, care se va juca pe teren propriu. Cu această victorie CAF a urcat pe locul 2 în clasament, la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 3, Angola, dar cu golaveraj mai bun.

Dylan are 27 de ani, este fundaș central și este născut la Lyon – Franța însă are origini centrafricane. Fotbalistul are 5 meciuri pentru Naționala Franței Under 16, însă ulterior a fost selecționat la naționala Republicii Centrafricane unde are 8 apariții din 2017 și până acum.

Citește și Pitești. Lucrări de construcții depistate de Poliția Locală în zona unui monument istoric!

Republica Centrafricană face parte din Grupa E în calificările pentru Cupa Africii pe Națiuni. În primele partide, la care Mboumbouni nu a fost chemat, s-a pierdut cu 2-0 în Angola și s-a remizat 1-1 acasă cu Ghana.

Mboumbouni nu este primul jucător străin de la CS Mioveni care a fost selecționat la echipa națională. Astfel, anul trecut, Mousa Sanoh a fost chemat la Naționala Liberiei tot pentru partide în Calificările la Cupa Africii pe Națiuni. De asemenea, în 2014, Ali Calvin Tolmbaye a fost și el chemat la Naționala Republiici Centrafricane.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *