Web Analytics
scris vineri, 06.09.2024

După multe încercări, Energomontaj i-a convins pe membrii CTATU de proiectul blocului cu 9 etaje din Găvana

Energomontaj va construi un bloc cu nouă etaje în spatele magazinului Lidl din Găvana, acolo unde firma a mai ridicat două blocuri, cu 8 și 9 etaje, un parcaj suprateran și au fost probleme cu o macara în 2017. 

După multe încercări, Energomontaj i-a convins pe membrii CTATU de proiectul blocului cu 9 etaje din Găvana

După multe încercări ale firmei, membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism au dat aviz favorabil documentației, Planul Urbanistic Zonal fiind aprobat în ședința CTATU din 28 august a.c.. Reamintim că, în noiembrie 2017, mai multe persoane au fost evacuate dintr-un bloc și din supermarketul Lidl, după ce autorităţile au fost alertate în legătură cu producerea unei alunecări de teren pe șantierul firmei Energomontaj Grup, iar macaraua risca să se prăbușească.

Sorin Apostoliceanu: „Au rezolvat toate observațiile făcute în timpul ședinței”

„A fost aprobat. Ei au mai cumpărat și pământ, au mai venit și cu altă suprafață de pământ față de ce aveau acolo. A fost un PUZ mai demult, știți că sunt celelalte două blocuri și acum au venit cu ceva separat, deci nu au făcut pe vechiul PUZ. Au locurile de parcare, au avut toate actele în regulă și a trecut. Eu, unul, am votat pentru și am văzut că majoritatea a votat pentru. Au făcut tot ce aveau de făcut. A fost respins în urmă cu ceva timp și acum au venit și au rezolvat toate observațiile făcute în timpul ședinței”, ne-a declarat consilierul local Sorin Apostoliceanu, membru al CTATU.

Un proiect refuzat în trecut

Reamintim că, în 2022, studiul de oportunitate pentru acest proiect nu a fost aprobat de membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, pentru că era necesar un studiu de însorire pentru clădirile deja existente, iar materialul prezentat conținea o greșeală de scriere, mai exact drumul care ducea la parcare trecea peste terenul altui proprietar, așa că dezvoltatorul a fost trimis să refacă documentația. Câteva luni mai târziu, în același an, firma s-a prezentat din nou cu un studiu de oportunitate pentru al treilea bloc, doar că nici acum nu era corect, iar membrii CTATU au retras proiectul din ședință și i-au recomandat dezvoltatorului să clarifice situația juridică a terenului prin care se face accesul la parcajul suprateran și să realizeze un studiu al locurilor de parcare.

Blocul va avea 64 locuri de parcare

Blocul va fi construit în zona străzii Constantin Rădulescu Motru nr.14 (fost bulevard. N. Bălcescu), în spatele celorlalte două construcții deținute de aceeași firmă. Potrivit proiectului prezentat în ședința CTATU, imobilul de locuințe colective cu funcțiuni complementare va fi ridicat pe un teren în suprafață de 2321,00 mp (rezultat din alipirea altor terenuri). Regimul maxim de înălțime este P+8E-9r. Sunt propuse 64 locuri de parcare – 50 locuri amplasate pe terenul actual și 14 locuri asigurate pe terenul alăturat și realizate în proiectul anterior. Se vor asigura 647 mp (27,90%) spații verzi din suprafața totală a terenului, din care (100 mp) 4,30% reprezintă loc de joacă copii. Imobilul va dispune de platformă gospodărească destinată colectării selective a deșeurilor menajere, existentă din prima fază a proiectului. Accesul auto și pietonal se va realiza pe zona de nord, din strada Constantin Rădulescu Motru, pe un teren pentru care SC Energomontaj Grup SRL deține o cotă indiviză, dar și din Aleea Ioan Ursu, pe zona de sud, pe terenuri domeniu public.

Citește și Un nou bloc de nouă etaje în spatele Lidl din Găvana, pe terenul unde au fost probleme cu o macara în 2017

Citește și Firmei Energomontaj i s-a retras din nou studiul de oportunitate pentru un bloc de 9 etaje în Găvana

Citește și Nori negri imobiliari se adună deasupra Primăriei Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...