Web Analytics

După ce și-a pierdut mandatul în Consiliul Local, pentru absențe nemotivate, a pierdut și procesul

de | 16.09.2022 16:48 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Tribunalul Argeș a respins astăzi,16 septembrie, cererea formulată de reclamantul Mihai Alexandru Lucian în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al comunei Moşoaia, de suspendare a efectelor H.C.L.nr. 29/31.08.2022, ca neîntemeiată.

Alexandru Lucian Mihai și-a pierdut, pentru absențe, calitatea de consilier local la Moșoaia. Conform Raportului de specialitate întocmit de specialiștii primăriei, se arată că ”Dl. consilier local MIHAI ALEXANDRU-LUCIAN a lipsit nemotivat consecutiv de la ședințele de consiliu local în lunile iunie, iulie și august 2022.

În consecință, în vedere dispozițiile Codului administrativ, calitatea de consilier local, respectiv cea de consilier judeţean încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, pentru lipsa nemotivată de la mai mult de 3 şedinţe ordinare şi/sau extraordinare consecutive ale consiliului, desfăşurate pe durata a trei luni calendaristice;

Citește și Avem rechizitoriul primului caz de răspundere penală pentru tăieri din Pădurea Trivale

În această situație, Consiliul local Moșoaia a avut obligația de a adopta o hotărâre de constatare a încetării de drept a mandatului de consilier local, precum și de vacantare a locului de consilier local, în termen de 30 de zile de la introducerea pe proiectul ordinii de zi a referatului constatator semnat de primar și de secretarul general al unității administrativ teritoriale. Alesul a solicitat suspendarea efectelor respectivei hotărâri, însă, fără succes. Are, în schimb, dreptul de a face recurs la Tribunalul Argeș în termen de 5 zile de la comunicarea hotărârii.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *