Web Analytics

După ce Gheorghe Davidescu a contestat alegerile din aprilie, AJVPS Argeş a rămas fără conducere până la finalizarea procesului aflat pe rol

de | 30.09.2022 10:35 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

După ce, în aprilie, au avut loc alegeri pentru președinte, vicepreședinți și membrii Consiliului, Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Argeș a rămas fără conducere. Asta pentru că fostul prefect Gheorghe Davidescu (foto sus), vânător cu ștate vechi, a atacat în instanță hotărârea adunării generale.

Speța se află și acum pe rolul instanțelor argeșene, magistrații de la Judecătoria Pitești admițând, în iunie, cererea AJVPS de a-și înscrie noua conducere în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor, în detrimentul reclamantului. În replică, Gheorghe Davidescu a formulat apel, al cărui termen este în ziua de 15 noiembrie, la Tribunalul Argeș. Procesul pune însă în dificultate cea mai importantă asociație de profil din județ, deoarece directorul executiv are prerogative restrânse, limitându-se la buna administrare a organizației. Însă, în deciziile importante este nevoie de semnătura președintelui (câștigător al alegerilor din luna aprilie fiind, de asemenea, un fost prefect al județului Argeș, Mihai Oprescu) și de hotărâri ale Consiliului de conducere.

Gheorghe Davidescu, contestatar: „Am acționat în instanță pentru că nu s-a respectat statutul, nu mi-au primit candidatura, adică, și, conform statutului, aveam dreptul să candidez. Eu, dacă nu aveam motive serioase, nu contestam. Am depus cinci candidaturi și mi le-au respins pe toate, ca președinte, vicepreședinte, membru în consiliu… etc”.

Citește și Conflict pe viaţă şi pe moarte la AJVPS Argeş

Citește și Noua conducere a AJVPS Argeș

Directorul executiv al AJVPS Argeș, Sergiu Chiriță: „În toată această perioadă de când a fost contestată validarea noii conduceri, nu au fost situații de natură să ne pericliteze activitatea, nu au fost hotărâri care să necesite prezența și întrunirea Consiliului până acum, dar de aici înainte, dacă nu se va rezolva și se prelungește situația, nu va fi bine pentru noi. Va trebui aprobat proiectul de buget pentru anul 2023, este vorba despre decizii de luat de către Consiliu pentru viitorul apropiat. Practic, între două adunări generale, consiliul este cel care conduce în cadrul asociației, eu sunt parte executivă, pun în aplicare hotărârile adunării generale, hotărârile Consiliului… Adunarea generală din aprilie a dat împuternicire către consiliu să modifice în maxim șase luni de zile statutul asociației – asta, într-adevăr, este o problemă apărută prin blocarea consiliului de către domnul Davidescu. Totodată, băncile unde asociația are conturile curente solicită permanent extras de la Judecătorie cu noua conducere, în vederea actualizării datelor. Astea sunt situațiile negative rezultate din contestația domnului Davidescu, plus atmosfera creată și întreținută printre membri asociației… Așteptăm, însă, decizia instanței, să se soluționeze definitiv această nemulțumire și să ne desfășurăm activitatea normal. Repet, nu au fost probleme, în perioada aprilie-septembrie, care să pericliteze activitatea asociației, dar în perioada următoare… sperăm să se încheie pe 15 noiembrie, pentru că nu este niciun motiv care să stea la baza unei hotărâri care să ne defavorizeze”.

Citește și Interviu cu noul preşedinte executiv al AJVPS Argeş, Sergiu Chiriţă: „Vom face controale pe fondurile de vânătoare pentru a preveni braconajul cinegetic şi piscicol”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Vrea si Gogu salariu de peste 10.000 de lei pe luna. Asta este problema. Nu am o parere prea wow despre stimabilul. Nu mai scriu ce mi au auzit urechile despre acesta ca lesina net ul.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *