Web Analytics

Interviu cu noul preşedinte executiv al AJVPS Argeş, Sergiu Chiriţă: „Vom face controale pe fondurile de vânătoare pentru a preveni braconajul cinegetic şi piscicol”

de | 30.07.2020 13:26 | Dezvăluiri

Om de afaceri, 48 de ani, membru în Consiliul AJVPS de 8 ani, vicepreședinte pe probleme de pescuit și membru în Asociația Vânătorilor și Pescarilor Argeș de 25 de ani, Sergiu Chiriță a fost desemnat recent să conducă asociația. Iar asta s-a întâmplat după ce fostul director, Constantin Istrătescu, a fost condamnat definitiv în instanță într-un dosar de braconaj. Despre ce a găsit după plecarea controversatului nea Costică Istrătescu și ce are de gând să facă în continuare, pentru că așteptările vânătorilor și pescarilor sunt mari, am încercat să aflăm într-un interviu realizat cu Sergiu Chiriță.
# Cum ați găsit situația de la AJVPS Argeș, după ce ați fost desemnat la conducere, în data de 20 iulie?
– Momentan nu vă pot spune mare lucru, pentru că suntem încă în desfășurare cu predarea situației. Sper ca totul să fie normal și corect. Ceea ce a fost bun vom continua, ce nu a funcționat sau ce nu funcționează la momentul ăsta vom face tot posibilul să remediem și să le dăm încredere oamenilor că Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor va merge mai departe, indiferent cine va fi în fruntea acestei instituții.
# Pentru că v-ați referit la „ce nu merge”, probabil că ați identificat și câteva probleme. Despre ce este vorba?
– Trebuie discutat, analizat, în ședința sau în ședințele care vor urma ale consiliului asociației, precum și în Adunarea Generală, vizavi de emiterea autorizațiilor de vânătoare, practicarea vânătorii pe fondurile de vânătoare pe care sunt repartizați vânătorii, aspecte de acest gen. Nu sunt probleme, dar ca să evităm ceea ce s-a întâmplat – și știe toată lumea despre procesul de braconaj al celor implicați în emiterea autorizațiilor fără acordul ITRSV. Vom intensifica, cu siguranță, controalele pe fondurile de vânătoare pentru a preveni atât braconajul cinegetic, cât și pe cel piscicol…Trebuie să le dăm încredere oamenilor, membrilor noștri, vânători și pescari, că vom continua activitatea depusă de către fostul președinte executiv Istrătescu, care a avut o vechime de peste 55 de ani în cadrul asociației și pe care îl apreciez ca fiind un profesionist.
# A dat dl. Istrătescu în judecată AJVPS, după ce i s-a desfăcut contractul de muncă? Cel puțin informația aceasta o avem noi…
– Nu știu nimic sub acest aspect. Nu cunosc absolut nimic, dacă s-a făcut vreun demers în acest sens. Din punctul meu de vedere, este dreptul dumnealui. Exact cum s-a scris și în decizia care i s-a înmânat în data de 20 iulie, are dreptul legal la contestație. Dar nu știu dacă a făcut acest lucru.
# Se află în lucru la poliție, de cel puțin un an, un dosar deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe fondurile de vânătoare ale AJVPS. Mă refer la pesta porcină la porcii mistreți. Ce știți despre stadiul cercetărilor?
– Dați-mi voie să mă abțin aici, pentru că nu știu despre ce este vorba și nu vreau să fac afirmații greșite. Nu știu ce dosare mai sunt pe rol vizavi de persoana domnului Istrătescu sau față de alte persoane din asociație. De aceea nu pot să fac nicio declarație în acest sens.
# Când va fi organizată Adunarea Generală pentru alegerea conducerii AJVPS?
– Consiliul AJVPS are acest drept de a stabili interimatul până la data organizării Adunării Generale. Practic, conform statutului, președintele Filip Georgescu trebuia să preia această responsabilitate, însă a declinat-o către vicepreședintele pe probleme de vânătoare, Mihai Oprescu, care, din cauza unei probleme de sănătate, nu a putut. De altfel, acesta nu a participat nici la ședința de consiliu în care eu am fost numit interimar. Sper însă ca Adunarea Generală să aibă loc cât mai repede cu putință, asta în funcție și de condițiile impuse de pandemie. Nu știu să vă spun o dată.
# Mă gândesc că o să candidați…
– Nu știu să vă spun nimic în acest moment, oricum pe umerii mei apasă o responsabilitate destul de mare și la această dată. Trebuie să îmi fac datoria, să respectăm ce avem prevăzut în statut, să respectăm legile, să respectăm oamenii… Asta e ideea!

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii