Web Analytics

Dumitru Tudosoiu, despre profesorul arestat: „Contractul de muncă va fi suspendat”

de | 19.03.2024 14:25 | Actualitate, Home

Un profesor de sport de la Colegiul Național „I. C. Brătianu” a fost arestat pentru agresiune sexuală. Din cercetări s-a stabilit că joi, 7 martie, bărbatul de 45 de ani, din Mărăcineni, ar fi agresat sexual o minoră, elevă, în timp ce se aflau în incinta unității de învățământ (subiect prezentat și AICI).

„Ce am spus când am aflat? A fost șoc pentru toată lumea; pentru mine, pentru colegii mei de catedră, ceilalți doi profesori de la aceeași catedră de educație fizică, șoc pentru direcțiunea școlii și astăzi, când lucrurile au luat amploarea pe care o cunoașteți, adică mandatul a fost extins la 30 de zile de reținere, șoc deja pentru toată cancelaria și elevi. Cazul a fost mediatizat și deja toată lumea este șocată și vorbește numai despre acest lucru”, a declarat inspectorul școlar general, Dumitru Tudosoiu, presei și a mai precizat că nici măcar o secundă nu a sesizat vreun semn în acest sens din partea profesorului în cauză. „Niciodată nu a prezentat vreun semn sau vreo suspiciune, vreo discuție despre situații de genul acesta”.

Inspectorul școlar general nu a vorbit cu profesorul în cauză, pe care îl cunoaște întrucât sunt colegi de educație fizică la același colegiu. „Pentru că eu am aflat despre acest lucru după ce poliția l-a reținut și l-a preluat din cabinetul directorului de colegiu și l-a dus la sediu. Atunci am aflat de la directorul unității de învățământ”.

Citește și Percheziții în Argeș, Vâlcea și Sibiu pentru destructurarea a 3 grupuri infracționale specializate în înșelăciuni online

„Din punct de vedere al activității, în mod sigur contractul de muncă va fi suspendat până când organele de cercetare penală vor dispune începerea urmăririi penale sau înaintarea dosarului la Judecătorie și, dacă se primește o sentință în sensul infracțiunii pe care a comis-o, este foarte posibil să își piardă locul de muncă, să nu mai aibă dreptul de a profesa în învățământ niciodată”, a subliniat Dumitru Tudosoiu.

Luni, 18 martie, profesorul a fost condus de la liceu la sediul poliției, în baza unui mandat de aducere emis în cauză. După administrarea probatoriului, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de marți, 19 martie, el a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, care a dispus măsura arestării preventive timp de 30 de zile.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *