Web Analytics

Dumitru Tudosoiu, despre cazul de la Liceul „Dinu Brătianu” Ştefăneşti: „Suntem într-o mică dilemă legislativă”

de | 27.10.2022 13:35 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Situație încâlcită la Liceul „Dinu Brătianu” din Ștefănești. Jurnalul de Argeș a scris mai mult timp despre cum două eleve minore de la acest liceu s-au luat la bătaie, în urma unui conflict și după ce consumaseră alcool, în parcarea unui hotel din Polonia, acolo unde se aflau într-o excursie, însoțite de profesori. Jurnalul de Argeș a scris despre mai multe probleme care au planat asupra unității de învățământ. Între timp, liceul are un nou director, Liliana Stănică, și s-a stabilit și Consiliul de Administrație.

Inspectorul general al IȘJ Argeș, Dumitru Tudosoiu, a explicat de ce nu au fost luate încă măsuri în cazul profesorilor care au însoțit elevii în excursie. „Acolo se acuză niște oameni din interiorul școlii între ei. Culmea, îi acuză pe cei care nu au fost însoțitori ai grupului, ci reprezentanți ai școlii, că n-ar fi fost alături de copii, iar responsabilii, efectiv, cei doi profesori care erau responsabili cu deplasarea, sunt profesori la Liceul Tehnologic Costești. Ei au fost cei care au accesat programul în parteneriat cu Liceul „Dinu Brătianu” Ștefănești și ei, ca să fie prinși în acest program și acest program să se desfășoare cu cele două unități, au avut un contract de muncă cu școala respectivă pe perioadă determinată, contract de muncă care a expirat, lucru care a produs în continuare niște chestiuni pe care nu le-am întâlnit și trebuie să le rezolvăm.

Citește și Eleve de la liceul din Ştefăneşti au băut şi s-au bătut într-un hotel din Polonia

Cum poți sancționa un cadru didactic de la altă școală, care, pentru o perioadă, a făcut parte din școala ta, și, în acea perioadă, considerăm noi, nu și-a îndeplinit toate sarcinile? Adică, am vrea să îl cercetăm și, dacă așa e, cum credem, să-l și sancționăm, când el nu mai este sub contract cu tine. Și suntem în acest impas. D-na director îmi spunea «Mi-e teamă să nu încalc Codul Muncii, că eu îi chem în cercetare disciplinară, le fac cercetare, dar eu le fac acum pe ceva care a fost mai demult și eu nu mai am contract cu ei. Ei, de fapt, ar putea să nici nu vină pentru cercetare». Deci, acolo suntem într-o mică dilemă legislativă cu care nu prea s-a mai întâlnit nimeni până acum, din ce am întrebat. Am rugat-o pe jurista Inspectoratului Școlar să-i găsească, cumva, o măsură legală prin care poate să facă această cercetare”, ne-a declarat Dumitru Tudosoiu.

Citește și Contabilul-şef al Liceului „Dinu Brătianu” Ştefăneşti, despre bătaia elevelor în excursia din Polonia: „Toţi vor să pună batista pe ţambal”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *