„Dublăm capacitatea fabricii de la Costeşti. Cum să plecăm de aici?”

de | 15.08.2013 10:53 | Politica si Administratie

# Afirmă Adriean Asan, director general Lactag. Vehiculată în ultima vreme, posibila plecare a Lactag de la Costești este infirmată de directorul general al companiei, Adriean Asan. Într-un scurt interviu acordat Jurnalului de Argeș, domnia sa a lămurit această situație și ne-a vorbit și despre proiectele de viitor ale producătorului de lapte.
# Când și de ce pleacă Lactag de la Costești?
– Lactag nu pleacă de la Costești. În niciun caz nu se va întâmpla acest lucru. Cine a lansat această informație ori a visat-o noaptea, ori nu a știut să interpreteze acțiunile noastre recente. Vă dau și cel mai solid argument pentru care Lactag rămâne la Costești: aici se fac investiții solide chiar în această perioadă, iar până la sfârșitul anului capacitatea fabricii se va dubla.
# Într-adevăr e un argument solid, dar nici fum fără foc nu prea iese.
– În cazul acesta a ieșit. Cel mai probabil s-a interpretat greșit faptul că noi deschidem în ritm alert noi puncte de lucru, puncte de lucru care includ chiar și o fabrică de procesare a cărnii aflată lângă Craiova. Probabil de aici a pornit confuzia. Repet, sediul social, sediul central al Lactag și fabrica de lactate rămân acolo unde sunt și acum, la Costești. Puncte de lucru sunt și vor fi oriunde în țară unde afacerea noastră găsește o oportunitate de dezvoltare.

„Am ajuns de la 120 la 500 de angajați”

# Vorbeați de dublarea capacității de producție, cum se traduce aceasta în cifre?
– Simplu, de la sfârșitul anului, fabrica Lactag va lucra la dublu față de acum, adică va procesa între 80.000 și 100.000 de litri de lapte zilnic. Vreau să subliniez că această investiție era necesară pentru că deja se lucrează la capacitate maximă, ceea ce este un lucru bun, iar pentru viitor era nevoie urgentă de acest pas.
# Înseamnă și noi locuri de muncă această dublare a producției?
– În primul rând, anul trecut, când am preluat noi, societatea aceasta avea 120 de angajați, acum are 500 și aici mă refer la toți angajații Lactag și cei de la Costești, dar și cei din punctele de lucru din țară. Da, dublarea capacității de procesare va însemna și noi locuri de muncă, deși această creștere a producției se va baza în principal pe tehnologie și aparatură de ultimă generație.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole