“Du-te, Băse, du-te…!”

de | 21.04.2011 15:52 | Politica si Administratie

# Andrei Gerea spune că actualii guvernanţi urăsc România mai mult decât au făcut-o ceauşeştii. Deputatul liberal Andrei Gerea consideră că sloganul lui Traian Băsescu „Să trăiţi bine!” a ajuns să-i scoată din minţi pe români. „În aceste momente, ţara noastră trăieşte clipe de coşmar, desprinse parcă din filmele de groază. Aproape că anii de criză sufocantă, plini de falimente, şomaj fulminant şi austerităţi atroce, 2009 şi 2010, par de catifea, pe lângă acest început cumplit de an 2011, în care ni se promisese o primăvară economică şi o înflorire socială! Anul 2011 a început cu un nou cod al muncii neacceptat nici de centralele sindicale, nici de asociaţiile patronale importante. Apoi 2011 a continuat, din păcate, cu lacăte pe viaţa cetăţenilor, prin decizia de închidere bruscă a spitalelor româneşti, fără nicio licărire de luciditate care să-i facă pe guvernanţi să vadă consecinţele devastatoare asupra sănătăţii şi aşa din ce în ce mai precare a românilor. România a ajuns într-un stadiu jalnic, cu un procent al românilor bolnavi, dintre cei cu vârste mai mari de 50 de ani, de peste 80%.
Au eliminat reţetele compensate şi au inventat un nou bir pe sănătate – coplata, au făcut din pensii şi salarii nişte venituri minuscule, ridicând sărăcirea populaţiei la rang de politică naţională. Mor oameni la uşile spitalelor închise, iar domnul Boc vrea rapoarte ale celor întâmplate. Se fac proteste vehemente şi lanţuri umane în jurul spitalelor pe care marii reformişti ai României le închid cu forţa, dar guvernanţii pedelişti le râd în nas oamenilor aduşi la disperare de toate aceste decizii demente, cu nesimţirea ordinară a îmbuibatului cocoţat prin minciună pe scaunul guvernării!
I-aş întreba de ce vor să închidă spitalul de la Călineşti? Au habar că acest spital îndeplineşte toate condiţiile cerute de cei care l-au „sfătuit” pe Boc în problema reformei în sănătate? I-aş întreba dacă ştiu că nu există absolut niciun motiv să lase fără îngrijire medicală un număr de peste 50.000 de oameni? Din nefericire, aceste întrebări ar avea vreun rost dacă pe portocalii i-ar interesa vreun moment soarta poporului român! Dar pe ei nu-i interesează, pot spune că urăsc acest popor mai mult decât au făcut-o ţaţa Leana şi nea Nicu sau, de ce nu, colegul lor de administraţie, Csibi Barna! Nu-mi rămâne decât să le cer actualilor guvernanţi, în numele celor care nu le mai suportă nesimţirea, minciuna, hoţia şi trădarea, să se ducă!”, a spus revoltat deputatul liberal Andrei Gerea.
(N. DINU)

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii