Web Analytics

DSV Argeş şi Poliţia au interzis vânzarea animalelor vii în Târgul Săptămânal din Piteşti

de | 15.05.2014 13:30 | Actualitate

O echipă formată din inspectori DSVSA Argeș și Poliție a efectuat un control în Târgul săptămânal și a interzis în urma raziei vânzarea animalelor. Târgul săptămânal Pitești devine astfel primul târg de animale din România în care s-a interzis vânzarea animalelor. Acțiunea a avut loc după ce postul TV Antena 3 a transmis un material despre cruzimea la care samsarii de cai le supun pe cabalinele aduse la vânzare.
DSV Argeș va extinde activitatea de supraveghere în toate târgurile de animale din județul Argeș. Carmen Arsene, președinta FNPA spune:
“Târgurile de animale sunt cunoscute în toată țara în special prin maltratarea cailor de către samsari pentru a le demonstra posibililor cumpărători cât de puternică și bine „formată” este „marfa” lor.  În urma materialului filmat primit am sesizat DSVSA Argeș și Poliția municipiului Pitești în care am expus întreaga situație din târgul săptămânal Pitești, cai supuși unor cruzimi extreme și alte animale ce sunt ținute și manipulate în mod traumatizant de mai multă vreme. O echipă formată din inspectori DSVSA Arges și Poliție a efectuat un control în târgul săptămânal. Prin adresa nr. 30/28.04.2014, DSVA ne informează că a dispus interzicerea activității de  comercializare a animalelor vii și că totodată, ținând cont de gravitatea faptelor sesizate de FNPA, a extins activitatea de supraveghere sanitară veterinară la toate târgurile de animale din județul Argeș. În mod normal, asemenea târguri ar fi trebuit închise de multă vreme de către DSVS-uri și primării (în jurisdicţia cărora intră), ce cunosc situația, doar intervențiile constante ale ONG-urilor, ale publicului și presiunea mediatică pot conduce la intrarea în normalitate și legalitate”.
A.C.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii