Dr. Tase lucrează la un medicament minune

de | 13.01.2011 15:32 | Actualitate

# Proiect revoluţionar despre polipilula în cardiologie.
# Cum a decurs, domnule doctor, din punct de vedere profesional, anul 2010 pentru dvs?
– În anul 2010 activitatea mea a fost centrată în primul rând pe pacientul cardiovascular argeşean. În plus, am avut activitate didactică la Universitatea din Piteşti, însă punctul forte al anului trecut a fost reprezentat de conferinţele pe care le-am susţinut la mai multe evenimente naţionale, cum ar fi la Congresul Societăţii Române de Cardiologie, la Congresul Naţional de Medicină Internă, la Congresul Naţional de Medicină de Laborator şi Congresul Internaţional de Farmacologie de la Oradea. Totodată, am avut ocazia să prezint la Beijing, la Congresul Mondial de Cardiologie, o conferinţă. Nu pot să omit, bineînţeles, nici participarea ca expert la Bruxelles.
„Pacientul cardiovascular rămâne prioritatea mea”
# Ce proiecte aveţi pentru 2011?
– La fel ca anul trecut, pacientul cardiovascular rămâne pe primul plan, activitatea de spital, gărzile şi toate activităţile de cercetare. Dar, în acest an, voi avea o altă prioritate şi anume aceea că voi publica şi câteva cărţi. Prima dintre ele va fi o carte de management care este utilă în primul rând studenţilor noştri, dar care poate va găsi un ecou şi la alţi cititori. Se numeşte „Management esenţial în arena clinică”. După aceea, vom pregăti o carte de medicină internă tot pentru studenţii noştri, iar a treia carte pe care o pregătim este o carte legată de lichidele biologice, şi mă refer la altele decât sângele. Este vorba de urină, de lichidul pleural, de lichidul pericardic şi lichidul de ascită. În fine, vom publica şi o carte de farmacologie clinică. De asemenea, pe agenda de lucru se mai află şi două proiecte importante care ne-au fost solicitate de nişte personalităţi în domeniul cardiologiei, un celebru profesor din Statele Unite care mi-a cerut să fac un studiu comparativ între două medicamente şi pe care să-l finalizez până în luna decembrie. Acest proiect îmi va consuma o mulţime de resurse, dar care va fi probabil, dacă rezultatele vor fi favorabile, şi publicat într-o revistă de specialitate. Cel de-al doilea proiect, care este într-o fază incipientă şi care va dura, probabil, doi sau trei ani, este legat de polipilula în cardiologie. Acesta este un medicament magic care va cuprinde, într-un singur comprimat, patru alte medicamente care să nu interacţioneze între ele, să fie dozate optim pentru pacienţi şi să poată fi utilizată şi ca prevenţie cardiovasculară, inclusiv la oamenii sănătoşi, ca să întârziem momentul apariţiei infarctului miocardic.
# Ce mesaj aveţi dvs către pacienţii argeşeni?
– Să aibă grijă de sănătatea lor, să respecte indicaţiile date de medic, tratamentul să fie respectat la zi, îi aşteptăm la control în zilele programate şi sperăm să trecem cu bine această perioadă de criză împreună printr-o mai bună comunicare şi printr-o relaţie de parteneriat.
(Marius Ionel)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Circulație închisă pe un drum județean din Argeș
Circulație închisă pe un drum județean din Argeș

Circulația pe drumul județean 741, Pitești – Mioveni se închide, miercuri, 25 mai, între orele 8-15. „Circulația pe tronsonul cuprins între km. 0+000 – 1+450 (intersecția de la Școala Specială Valea Mare Ștefănești), va fi închisă pentru lucrări urgente la trecerea la...


Loading RSS Feed