Web Analytics

Dr. Raed Arafat a efectuat o vizită de lucru la sediul ISU Argeș

de | 8.07.2018 15:09 | Actualitate

arafat isuAstăzi, în jurul orei 14.30, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a efectuat o vizită de lucru la sediul ISU Argeș, acolo unde se află activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, sub coordonarea prefectului Emilian Dragnea.

În cadrul ședinței de lucru, au fost analizate situațiile generate de inundațiile din ultimele zile, au fost prezentate planurile județene de acțiune la inundații și au fost expuse problemele cu care se pot confrunta instituțiile abilitate să intervină în astfel de situații.

În cadrul comitetului au fost dispuse măsuri necesare pentru asigurarea sprijinului optim pentru populația din zonele afectate, în cazul producerii unor situații de urgență:

– pregoliriea lacurilor de acumulare din zona județului, pentru a putea capta posibila cantitate de apă ce poate rezulta în urma ploilor torențiale anunțate, cu o atenție sporită asupra acumulările de apă ce vin de pe versanți;
– verificarea lacurilor naturale și a amenajărilor piscicole, printr-o acțiune comună a structurilor MAI;
– monitorizarea cursurilor de apă neregularizate;
– verificarea permanenței la primării și a stocurilor de materiale de intervenție.

Având în vedere avertizările hidrometeorologice în vigoare, pompierii argeșeni rămân mobilizați pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

Evoluția fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției și vor fi dispuse măsurile imediate, pentru optimizarea misiunilor de răspuns.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii