Web Analytics

Dr. Filofteia Pally, cercetător ştiinţific: ”Personalitatea domnului Stroe merită chiar mai mult de atât”

de | 3.03.2022 12:45 | Actualitate, Politica si Administratie

Campania ”Un bust şi o stradă pentru Constantin Stroe în Piteşti”

Jurnalul de Argeș continuă campania ”O stradă și un bust pentru Constantin Stroe în Pitești”, demarată în memoria a ceea ce a reprezentat pentru județul Argeș fostul director general al uzinelor Dacia. Pentru ediția de săptămâna aceasta, am stat de vorbă cu Filofteia Pally, cercetător științific și fost director al Muzeului Golești.

„Consider foarte bine venită această campanie, pentru că personalitatea domnului Constantin Stroe merită chiar mult mai mult de atât. În primul rând, o recunoștință din perspectiva succesului economic al actualei Fabrici Dacia Renault și cu toate consecințele pozitive pentru statutul economic destul de ridicat ca randament. În al doilea rând, pentru personalitatea lui remarcabilă, cu impact major în toate mediile: și financiar, și comercial, și economic, domnia sa având o capacitate de a gândi strategic în toate aceste planuri. L-am cunoscut mult mai bine în perioada în care făceam parte din același Consiliu de Excelență al județului Argeș.

Citește și Ion Iordache, fost vicelider SAD: „Constantin Stroe a fost o mare personalitate, merită o stradă în Piteşti”

Acest lucru era în perioada legislaturii domnului președinte al Consiliului Județean Dan Manu. Cu acel prilej am constatat că are și valențe culturale remarcabile. Era un inginer cu solidă cultură în toate domeniile, inclusiv istoric și, prin urmare, cam tot ceea ce am remarcat eu în relația cu domnia sa, dar și cu contextul social în care ne aflam, puțini oameni de talia domnului Constantin Stroe s-au evidențiat cu atâta pregnanță în viața publică a Argeșului și nu numai. Consider că numele lui trebuie păstrat cu sfințenie în denumiri de străzi sau amplasarea unui bust undeva într-o zonă rezidențială sau centrală, foarte bine potrivită.”

Citește și Dumitru Tomescu, ex-director Dacia, despre Constantin Stroe: „Între noi se crease o legătură ca de fraţi”


Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *