Web Analytics
scris joi, 19.08.2021

Dr. Adrian Tase: „Între furia naturii şi ameninţarea valului 4 pandemic”

Savanții consideră că modificările climatice au ajuns într-o fază ireversibilă. Canicula continuă în țara noastră, iar temperaturile atinse în țările mediteraneene au ajuns până la 47 de grade Celsius. În această situație, indicele de temperatură/umiditate reflectă cel mai bine impactul caniculei asupra organismului.

Dr. Adrian Tase: „Între furia naturii şi ameninţarea valului 4 pandemic”

Medicul cardiolog Adrian Tase: ”Măsurile pe care trebuie să le luăm pe timpul caniculei sunt următoarele: asigurarea confortului termic în spațiul de locuit, evitarea contactului cu radiațiile solare în intervalul orar 11-16; dacă ieșim din casă dimineața și seara, să ne îmbrăcăm în culori deschise și să avem capul acoperit; hidratarea organismului cu 2-3 litri de apă pe zi, la temperatura camerei, o cantitate mică de lichid fierbinte, de exemplu un ceai fierbinte dimineața și/sau o ciorbă fierbinte la prânz, avertizează organismul să nu transpire excesiv; evitarea, pe cât posibil, a alimentelor lipidice și proteice, consumul de legume și fructe proaspete, care aduc elemente nutritive utile; cei care suferă de boli cronice să nu uite să-și ia medicamentele, să nu lăsăm copii mici în mașini parcate la soare cu geamurile închise ermetic! În insula Evia din Grecia, incendiile de pădure au produs un dezastru natural fără precedent. Îngrijorător este faptul că, pentru prima dată, au apărut incendii de pădure în țările scandinave. Dincolo de arderea „aurului verde”, norii imenși de fum poluează zonele locuite, iar solul este distrus. Pe de altă parte, inundațiile catastrofale din Germania, Belgia, Elveția, Olanda au produs peste 200 de victime omenești”.

Citește și Dr. Adrian Tase: „Pandemia dă semne de astenie”

Ce mai e nou pe frontul de luptă pandemic?

Dr. Adrian Tase: ”Se extind măsurile de forță majoră pentru accelerarea vaccinării, care includ obligativitatea imunizării la cadrele medicale și didactice, respectiv booster-ul cu a treia doză la azilanți, imunocompromiși și persoane foarte vârstnice. În plus, autoritățile solicită dovezi de vaccinare pentru activitățile indoor, inclusiv restaurante, cinematografe, săli de sport. Germania nu mai subvenționează testele pentru adulții nevaccinați. Pentagonul vaccinează obligatoriu trupele active. Administrația Statelor Unite autorizează a treia doză de vaccin pentru anumite persoane cu deficiențe ale sistemului imunitar. De asemenea, oficialitățile federale din SUA îndeamnă gravidele să se imunizeze împotriva COVID-19, pe baza noilor date de siguranță publicate. Cazurile noi de infecție cu varianta delta apar preponderent la nevaccinați, de exemplu, în SUA, în statul Texas, care este lider pe ambele liste. La nivel planetar, vaccinul circulă din țările care dispun în zonele defavorizate, de exemplu SUA trimite milioane de doze de vaccin în America Latină, Lituania în Republica Moldova, România în Egipt”.

Citește și Dr. Adrian Tase: „Întreaga planetă este profund afectată de valul 3 al pandemiei”

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...