Web Analytics
scris joi, 22.07.2021

Dr. Adrian Tase: „Pandemia dă semne de astenie”

Dr. Adrian Tase: ”Pandemia dă semne de astenie. Face parte din perfidia COVID-19. Sigur că ne bucurăm să circulăm fără mască în anumite condiții, să putem merge la meciuri, spectacole și nunți. Mai observ că, pe listele de la Spitalul Județean, testații pozitivi sunt rarisimi în aceste zile. Relaxarea măsurilor nu înseamnă însă și relaxarea vaccinării. De exemplu, Australia și Noua Zeelandă, care controlează pandemia printr-o mascare impecabilă, nu au ajuns încă la 25% de vaccinați. În Statele Unite ale Americii a scăzut interesul pentru testare, iar vaccinarea este deficitară în statele din Sud. În schimb, în Germania, testarea rapidă este foarte eficientă. În Africa, doar șapte țări au șanse să se vaccineze în procent de 10% până la toamna. Neîncrederea rușilor în propriul vaccin vulnerabilizează țara la un nou atac pandemic.

Dr. Adrian Tase: „Pandemia dă semne de astenie”

La noi, accesul ușor la cele mai bune vaccinuri trebuie valorificat pentru imunizarea populației. Avem o fereastra de oportunitate care trebuie folosită. Ne bucurăm că românii din diaspora vin să se vaccineze în țară, dar cei de aici au încă ezitări. Trebuie să fim vigilenți, pentru că pandemia poate contraataca oricând.
Britanicii, remarcați pentru ritmul vaccinării, care se apropie de 80%, sunt surprinși de tulpina delta și deleagă cetățenilor responsabilitatea redeschiderii societății. Iar investigațiile privind originea COVID-19 par a fi o poveste fără sfârșit. La EURO ’20 s-a văzut fotbal de calitate, la toate echipele, fără a fi cu gândul numai la rezultat.

Mai vedem oameni fericiți, fair-play, un adevărat festival continental. Criza de fibrilație ventriculară pe care a suferit-o Christian Eriksen a arătat o educație impecabilă, cunoștințe sanitare și un caracter deosebit ale echipei Danemarcei, care a ajuns în semifinale. Japonia a avut și ea rețineri, dar Olimpiada o obligă. Stadionul în care s-a investit enorm va fi fără spectatori. Pentru prima dată în istorie, festivitatea de deschidere se va desfășura în fața unor tribune goale!”.

Citește și Dr. Adrian Tase: „Întreaga planetă este profund afectată de valul 3 al pandemiei”

Citește și Pandemie, Summit G7 şi fotbal, în viziunea cardiologului Adrian Tase

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită