Dosarul „Doctori şpăgari 2”: Psihiatrii Valeriu Azamfirei şi Eli Morman au luat mită de peste 300 de ori

de | 25.06.2015 10:40 | Actualitate

#Şpaga nu mai respectă ierarhiile: o asistentă a luat de 62 de ori mită, în timp ce doctoriţa Morman, de „doar” 13 ori

Acuzaţi de corupţie, medicii psihiatri Eli Morman şi Valeriu Azamfirei (în fotografie, în timpul percheziției autoturismului) vor fi cercetaţi sub control judiciar. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordo-narea procurorilor de la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, îi suspectează pe cei doi că au pensionat medical ilegal apeste 300 de pacienţi.
Din investigaţiile efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie rezultă că respectivele cadre medicale au sprijinit, contre-cost, în perioada iunie 2013 – noiembrie 2014, 11 pacienți interesați să obțină pensie de invaliditate, deși există indicii temeinice că respectivii nu au afecțiuni care să justifice o astfel de încadrare.
Astfel, în intervalul amintit, medicii au procedat la internarea fictivă a persoanelor interesate, cărora le-au eliberat, în schimbul unor sume de bani, percepute la fiecare internare, documente medicale care confirmau încadrarea în diferite grade de invaliditate.
Practicile menționate au produs prejudicii Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, ca efect atât al cheltuielilor nejustificate privind internarea, însumând un total de 104.920 lei, cât și al încasării, pe nedrept, a pensiilor de invaliditate.

Mită de la 24 de pacienţi în doar o zi!

Conform ofiţerilor DGA, „În vederea obţinerii probatoriului necesar, în cauză au fost solicitate şi autorizate măsuri judiciare specifice, în urma cărora a rezultat că atât medicii, cât şi asistentele, utilizau drept practică frecventă primirea de bani de la pacienţi pentru serviciile medicale prestate. Astfel, cu titlu de exemplu, doar în ziua de 27.04.2015 la cabinetul medicului psihiatru Valeriu Azamfirei s-au prezentat 49 de pacienţi, de la 24 dintre aceştia medicul primind diverse sume de bani în lei şi valută, în plicuri sau în bancnote înmânate direct.“
Subliniem repetitivitatea acestor fapte pe tot parcursul activităţilor specifice desfăşurate în procesul de cercetare penală. Astfel, de menţionat faptul că, în perioada 27.04-02.06.2015, medicul Valeriu Azamfirei a primit bani de la un număr de 289 pacienți, medicul Eli Morman a primit bani de la un număr de 13 pacienți, asistenta S.E. a primit bani de la un număr de 62 de pacienți. După cum se poate vedea, mita nu mai respectă ierarhiile: asistenta S.E. a luat mită de la de cinci ori mai mulţi pacienţi decât şefa ei, doctoriţa Morman.
D.G.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii