Web Analytics

Dosarul accidentului în care au murit soții Pristavu, preluat de Parchetul Tribunalului Argeș

de | 6.01.2020 15:05 | Actualitate

Dosarul de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în care va fi audiat politicianul Daniel Chițoiu a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, deși, inițial, cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. Reamintim că Daniel Chițoiu- secretarul general al ALDE și fost ministru al Finanţelor,  a fost implicat într-un grav accident rutier în a doua zi de Crăciun, soldat cu moartea soților Pristavu, proprietarii unui magazin de stofe din Pitești și rănirea unei alte pasagere. Daniel Chițoiu va fi cercetat de Parchetul din Argeș având în vedere statutul de politician al acestuia, intensa mediatizare a cazului și consecințele accidentului. Parchetul mai anunţă că, în perioada următoare, va fi citat Daniel Chiţoiu, pentru a fi audiat. Dosarul a fost preluat pe data de 30 decembrie 2019, însă Parchetul General a anunţat acest lucru după o săptămână, printr-un comunicat:

„La data de 30 .120 2019 conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus preluarea, în vederea efectuării urmăririi penale de către un procuror criminalist desemnat din cadrul Parchetului de pe lână Tribunalul Argeş, a cauzei penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în legătură cu evenimentul rutier  ce a avut loc la data  de 26.12.2019, în jurul orei 12.10 pe DN 7, în apropierea localităţii Zamfireşti, judeţul Argeş.

Iniţial, cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. Dispoziţia de preluare a cauzei penale la unitatea de parchet ierarhic superioară, are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat-două persoane decedate şi două vătămări corporale şi a călităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia dintre conducătorii implicaţi în accident.

La acest moment este dispusă începerea in rem a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, şi vătămare coporală din culpă. prev de art 192 şi art 196 din codul penal.”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni.
Citește și https://jurnaluldearges.ro/potrivit-unui-martor-ocular-fostul-ministru-chitoiu-i-a-omorat-pe-sotii-pristavu/
sau
Mașina lui Daniel Chițoiu- dreapta

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii