Dosarele depuse pentru montarea de panouri fotovoltaice vor fi aprobate în curând

de | 28.08.2022 20:52 | Actualitate, Bani europeni, Home

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că aproximativ 15.000 dintre cele peste 45.000 de dosare depuse pentru montarea de panouri fotovoltaice vor fi aprobate în perioada următoare.
„Am modificat procedurile interne, au pornit destul de greu. Astăzi sunt undeva la 15.000 de dosare evaluate din punct de vedere tehnico-economic. Urmează evaluarea juridică care se va desfăşura, probabil, în următoarele săptămâni și vom avea, la sfârşitul lunii august aproape 15.000 de dosare aprobate. Acum sunt aprobate şase mii şi ceva, și sunt pregătite câteva mii spre aprobare. Deci a pornit evaluarea. Obiectivul pe care l-am impus este de 10.000 de dosare pe lună astfel încât să terminăm această fază de evaluare să înceapă firmele autorizate să instaleze panourile fotovoltaice”, a afirmat ministrul Mediului.

Citește și: Managerul Teatrului Al.Davila, regizorul Dan Tudor, cetățean de onoare al municipiului Fălticeni


El a menţionat că următorul apel de proiecte pentru panouri a fost pregătit, iar acesta va semăna cu programul Rabla pentru Electrocasnice, urmând ca fiecare beneficiar care se înscrie să primească un răspuns de la AFM cu care poate merge la firmele atestate să instaleze panouri fotovoltaice. Tanczos a adăugat că se aşteaptă la „zeci de mii, poate sute de mii” de cereri pentru instalarea de astfel de panouri.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *