Web Analytics

Dosare conexate în sarabanda vaccinărilor false

de | 6.04.2022 17:17 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Centrele de vaccinare din Mărăcineni și Mioveni – cuibușoare de făcut bani

Sfârșitul săptămânii trecute a fost marcat de mai multe percheziții și un flagrant, toate concretizate cu arestarea a două asistente care au primit mii de euro de la pacienți pentru a fi imunizați fictiv. Au fost însă mai multe audieri, în urma cărora cercetările au fost extinse și dosarele conexate, în acestea existând mai multe persoane care, deocamdată, au calitatea de martor.

Ofițerii argeșeni de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Investigații Complexe s-au sesizat din oficiu, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au dispus începerea urmării penale in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, luare și dare de mită și fals informatic încă din luna septembrie a anului 2021. Atunci, judiciariștii au luat-o în vizor pe doctorița Bondoc Mihaela, reprezentanta SC Sonomed Biolife SRL. Existau suspiciuni că aceasta, în calitate de medic de familie, elibera în fals certificate de vaccinare, pentru care primea, în schimb, sume cuprinse între 100 și 150 de euro, la centrul de vaccinare din Mioveni, fără a administra efectiv serul de imunizare împotriva Covid-19. Odată intrate în posesia documentului râvnit, persoanele accesau platforma națională electronică dedicată vaccinării și obțineau certificatul conținând codul QR. În activitatea desfășurată, Mihaela Bondoc ar fi fost ajutată de o asistentă generalistă, Ștefania Mădălina Popescu, și Dragoș Vâlcu, administrator de rețea, ambii salariații doctoriței. Cu toții au fost conduși la audieri cu mandat și au, deocamdată, calitatea de martori în dosar.

Citește și CURTEA DE ARGEȘ: Se suspendă activitatea la centrul de vaccinare

În vara anului trecut, au apărut și sesizări conform cărora la Centrul de vaccinare din cadrul dispensarului medical inaugurat în 2020 în satul Argeșelu, comuna Mărăcineni, o tânără doctoriță, Ghiță Cătălina Florentina, medic rezident, ar fi pretins și primit sume de bani de la mai multe persoane (300 de euro de persoană), direct sau prin intermediari, pentru eliberarea de adeverințe false de vaccinare. Cercetările au fost extinse și investigatorii au intrat în posesia unor indicii clare că asistenta Alexandra Adriana Bucura a primit bani de la mai multe persoane interesate, prin intermediul soțului ei, Răzvan Bucura, și al Denisei Maria Dumitrescu (fostă Ciobanu), de la același centru. Doar cele două femei, Bucura și Dumitrescu, au fost reținute în flagrant, joi, 31 martie, și au fost închise pentru 30 de zile, după ce au fost prezentate judecătorilor de la Tribunalul Argeș weekendul trecut. Însă rețeaua pare că este mult mai complexă și mai mulți suspecți prinși în sarabanda infracțiunilor vor sfârși ca inculpați.

Citește și Se suspendă activitatea Centrului de Vaccinare Racovița. Persoanele sunt așteptate să ridice tichetele

Citește și Percheziții în Argeș. Persoane reținute după ce au oferit adeverințe false de vaccinare

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *