Web Analytics

Percheziții în Argeș. Persoane reținute după ce au oferit adeverințe false de vaccinare

de | 1.04.2022 12:46 | Actualitate

Împreună cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș şi,  respectiv în baza delegării dispuse de acesta, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfăşurat, în data de 31.03.2022, o acţiune de prindere în flagrant delict şi 15 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals intelectual, fals informatic, complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic.

În urma activităţilor de urmărire penală desfăşurate, două persoane au fost reținute în cursul aceleiaşi zile. 

Citește și:Percheziții. 14 bărbați acuzați de trafic de persoane și proxenetism

În cadrul aceleiaşi cauze penale, în ziua de 31 martie a.c., a fost prins în flagrant delict, un funcționar public din domeniul sănătății din cadrul unui centru de vaccinare din județul Argeș, care ar fi eliberat adeverință falsă de vaccinare unei persoane, fără a inocula serul de imunizare împotriva Covid 19, contra unei sume de aproximativ 400 de euro și 300 de lei.

Ulterior, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat 15 percheziţii domiciliare pe raza judetuluiu Arges , la două centre de vaccinare și la locuințele unor persoane fizice bănuite de săvârșirea faptelor.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie, sumele de  bani in euro si lei și doze de vaccin anti-Covid (ultimele identificate inclusiv la domiciliul unei persoane fizice).

Citește și:Percheziții în Pitești! Bărbat bănuit de distrugere a unei mașini

Din cercetări s-a stabilit că, în contextul situației epidemiologice SARS-CoV-2, contra unor foloase materiale cuprinse între 150 și 200 euro, funcționari publici din cadrul unor unități de vaccinare au eliberat, în fals, în beneficiul mai multor persoane, adeverințe/certificate europene digitale de vaccinare COVID, fără a administra efectiv serul de imunizare. Ulterior, prin accesarea Platformei electronice specifice, persoanele vizate au beneficiat injust de certificate digitale europene COVID, evitând restricțiile aplicabile persoanelor nevaccinate.

Un numar de 70 de persoane din județul Argeș și județele Olt, Vâlcea, Dâmbovița, Buzău, Gorj, Brașov, Giurgiu, Călărași, Ilfov și a municipiului București au făcut obiectul emiterii unor mandate de aducere la audieri. 

Citește și:Argeș: Bărbat acuzat de înșelăciune. Două percheziții efectuate de polițiști

După administrarea probatoriului, două suspecte domiciliate pe raza judetului Arges  au fost reținute, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să se aprecieze de către procuror cu privire la dispunerea faţă de acestea şi faţă de alte persoane suspecte, a unor măsuri preventive sau la solicitarea dispunerii de către Tribunalului Argeș, a unor asemenea măsuri, conform dispoziţiilor legale.

 Acţiunile au beneficiat de sprijinul lucratorilor  din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, dar și al polițiștilor de la serviciile de investigare a criminalității economice din județele Olt, Vâlcea, Dâmbovița, Buzău, Gorj, Brașov, Giurgiu, Călărași, Ilfov și a municipiului București.

 Totodată, activităţile de urmărire penală au beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Operaţiuni Speciale. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *