Web Analytics
scris miercuri, 02.08.2023

Donald Trump, chemat la tribunal pe 3 august. Cele mai grave acuzații aduse fostului președinte SUA

O nouă lovitură pentru Donald Trump. Fostul președinte și principalul favorit al republicanilor la alegerile din 2024, a fost inculpat a treia oară, iar împotriva sa sunt formulate patru capete de acuzare dintre cele mai grave. Donald Trump a fost inculpat pentru încercările sale de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 din SUA. Este acuzat de „complot împotriva statului american”, cea mai gravă acuzaţie care i-a fost adusă fostului preşedinte american. Investigația condusă de procurorul special Jack Smith vizează acțiunile fostului președinte de a anula alegerile din 2020, care au culminat cu atacul asupra Capitoliului SUA, din 6 ianuarie 2021.

Donald Trump, chemat la tribunal pe 3 august. Cele mai grave acuzații aduse fostului președinte SUA

Citește și: O influenceriţă vegană a murit „de foame” după o dietă periculoasă, la doar 40 de ani


Fostul președinte a fost chemat la tribunalul federal miercuri, 3 august, la ora 16.00, ora locală (ora 23.00, ora Bucureștiului). El trebuie să se prezinte în fața Tribunalul Federal al Districtului Metropolitan Columbia. Este a treia oară când Trump este acuzat penal. Procurorul special federal Jack Smith al statului Florida l-a acuzat pe Trump în ancheta documentelor clasificate în iunie, iar un mare juriu federal din Manhattan l-a acuzat pe fostul președinte pentru fraudă în afaceri în martie. Trump, care candidează pentru funcția de președinte în 2024, a pledat nevinovat în ambele cazuri, relatează CNN.

Citește și: O nouă escrocherie pe rețelele de socializare: „Tocmai a murit”


Donald Trump, favoritul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din 2024, se confruntă cu patru capete de acuzare: conspirație (complot) pentru fraudarea alegerilor din SUA; conspirație (complot) pentru a bloca o procedură oficială; blocarea și încercarea de a împiedica o procedură oficială; conspirație (complot) împotriva drepturilor electorale ale cetățenilor americani.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...