Web Analytics

Doi tineri au fost „Primari pentru o zi”, la Pitești

de | 3.05.2022 14:10 | Actualitate, Politica si Administratie

De Ziua Națională a Tineretului, doi tineri piteșteni, Iuliana Elena Călin și Sebastian Zidaru, au avut oportunitatea de a experimenta provocările unei zile obișnuite de lucru, în calitate de primar al municipiului Pitești, în cadrul proiectului lansat la inițiativa Fundației Naționale pentru Tineret – ,,Primar/ Președinte/ Prefect pentru o zi”.

Citește și:Primăria Pitești în proiectul „Primar pentru o zi”, de Ziua Națională a Tineretului

Absolventă a Facultății de Asistență Socială a Universității Pitești, Iuliana Elena Călin este cunoscută publicului piteștean și datorită preocupărilor ei artistice, încă din anii în care studia canto popular la Școala de Arte reprezentând cu cinste județul nostru în concursuri și festivaluri de muzică populară și obținând numeroase trofee. În prezent, studiază muzica la Universitatea Valahia din Târgoviște, fiind implicată și în domeniul social, ca secretară a Asociației „ProEducația” pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități, dar având și experiență în domeniul administrație publice, prin ocuparea, pentru o perioadă, a funcției de director al Departamentului Cultură, Educație și Activități extrașcolare al Consiliului Județean al Elevilor Argeș.

Președinte al Consiliului Școlar al Elevilor la Liceul Teoretic „Ion Barbu” din Pitești și vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Argeș, Sebastian Zidaru este un licean ambițios și determinat să schimbe în bine lumea în care trăiește, prin tot ceea ce face. Implicat și în voluntariat, este Președintele filialei argeșene a Asociației „Viitorul Suntem Noi”, organizație non-guvernamentală cu scop filantropic, aici coordonând peste 120 de voluntari din tot județul Argeș. Pasionat și de lectură și scris, talentul său literar este recunoscut prin premiile câștigate la diferite competiții internaționale de aforism și de poezie, acesta publicându-și deja propriile creații în diverse reviste literare și antologii.

Citește și:25 de mașini retro vor putea fi admirate la o expoziție organizată în Piața Primăriei

Cei doi „primari pentru o zi” au fost întâmpinați, ieri, la prima oră, de către primarul Cristian Gentea, având o primă întâlnire cu acesta, în cabinetul primarului, alături de administratorul public al municipiului și de consilierii edilului. Au participat, apoi, alături de conducerea Primăriei Pitești – primar, viceprimari, administrator public – la ședința operativă, unde se discută probleme organizatorice cu reprezentanții direcțiilor și serviciilor din cadrul Primăriei Pitești, cu directorii societăților și serviciilor publice aflate în subordinea Primăriei și a Consiliului Local Pitești.

A fost stabilit graficul de desfășurare a activităților pentru săptămâna în curs, precum și prioritizarea celor aflate pe agenda intervențiilor săptămânale.Au urmat vizite în teren, la care cei doi tineri l-au însoțit pe primarul Piteștiului, Cristian Gentea, observând îndeaproape modul de lucru al edilului, dar și al reprezentanților aparatului tehnic. Astfel, o primă vizită a fost efectuată în urma audiențelor de joia trecută, fiind urmărită găsirea de soluții pentru rezolvarea problemelor semnalate de cetățeni, în mai multe zone ale orașului: strada Nicolae Brânzeu, cartier Craiovei – bl. 22, strada Amurgului.

Citește și:Primăria Pitești vrea să cumpere o casă de patrimoniu

Au fost, de asemenea, vizitate șantierele de la Sala Polivalentă și de la Bazinul Olimpic pentru verificarea stadiului lucrărilor, dar și bazinul descoperit din Costache Negri, acolo unde se va desfășura, săptămâna viitoare, Cupa Caroli la înot.În continuarea zilei, Iuliana Călin a participat la o întâlnire a factorilor implicați în organizarea evenimentelor programate pentru ziua de 9 mai, ce concentrează o triplă sărbătoare: Ziua Europei, a Independenței României și aniversarea sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial. La întâlnire au luat parte reprezentanți ai Universității Pitești, ai Consiliului Județean, ai M.A.P.N., Jandarmeriei și Poliției Române, precum și ai I.S.U. și ai Poliției Locale.

Evenimentele planificate pentru această zi și desfășurate sub sigla Universității din Pitești includ o paradă militară cu plecare din Piața Primăriei până la Universitate, precum și o slujbă de Te Deum ținută la Biserica Domnească „Sfântul Gheorghe”.În acest timp, Sebastian Zidaru l-a însoțit pe primarul Cristian Gentea la întâlnirea de lucru în vederea elaborării Planului Urbanistic General al municipiului, alături de Arhitectul Șef al Primăriei Pitești, fiind prezenți elaboratorii PUG-ului și alți reprezentanți ai primăriei.

La finalul unei zile pline, cei doi tineri s-au arătat încântați de experiența avută și impresionați de informațiile obținute, care i-au făcut să înțeleagă mult mai bine ce presupune munca unui primar, dar și activitatea complexă a celor ce lucrează în administrarea unui municipiu reședință de județ:„Mulțumesc celor ce au creat această inițiativă – „primar pentru o zi”! Este o șansă unică de a te simți special, însă, în același timp, de a înțelege responsabilitățile pe care le presupune ocuparea unei poziții atât de importante pentru comunitate. Mă bucură că avem un primar implicat, care își dă silința ca orașul să arate bine! Totodată, sunt fericită pentru participare, deoarece consider că această activitate va contribui semnificativ la alegerile pe care le voi face privind viitorul meu profesional.” – Iuliana Elena Călin, „primar pentru o zi” la Pitești.

„Pentru mine, această experiență a fost una interesantă, am învățat multe lucruri noi și am cunoscut doar oameni de calitate. Activitatea Primarului, chiar și pentru o zi, este una extrem de consistentă și are drept scop principal binele cetățeanului. Am fost primit bine, domnul primar Cristian Gentea a fost foarte deschis și s-a asigurat că am plecat cu un bagaj semnificativ de informații noi.Pentru un tânăr, este important să ia contact cu oameni de valoare, iar după această activitate pot să exclam cu încredere: Piteștiul e pe mâini bune!Totodată, vreau să mulțumesc Fundației Județene pentru Tineret Argeș că mi-a acordat șansa unei experiențe de neuitat!” – Sebastian Zidaru, „primar pentru o zi” la Pitești.

Cei doi „primari pentru o zi” ai Piteștiului sunt invitați astăzi, 3 mai, de la ora 15:00, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Administrația la zi”, pentru a împărtăși cu piteștenii experiența lor alături de primarul municipiului Pitești.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *