Primăria Pitești în proiectul „Primar pentru o zi”, de Ziua Națională a Tineretului

de | 28.04.2022 10:57 | Actualitate, Home

Primar pentru o zi în Pitești! Tinerii sunt invitați să își depună candidatura!

În cadrul proiectelor Uniunii Europene dedicate Anului 2022 – Anul Tinerilor, în data de 2 mai, de Ziua Națională a Tineretului, în Pitești se va desfășura proiectul „Primar pentru o zi”, o inițiativă a Fundației Naționale pentru Tineret, prin intermediul căreia tinerii dintr-o comunitate pot lua parte la activitățile unei zile obișnuite ale unui ales local. Tânăra/tânărul selectat va fi numit „Primar pentru o zi” și va avea ocazia de a desfășura activități alături de primarul Cristian Gentea pe parcursul zilei de 2 mai, Ziua Națională a Tineretului.

Tinerii trebuie să depună o „candidatură” în care vor descrie motivația și interesul în a ocupa acest rol: https://forms.gle/kANtdRjf7dbiZDds9. Formularul de candidatură include: date de contact; informații cu privire la implicarea în comunitate; propunerea a cel puțin o măsură destinată tinerilor și / sau organizațiilor neguvernamentale de / pentru tineret pe care autoritatea o poate implementa.

Scopul activității propuse este de a oferi tinerilor posibilitatea de a cunoaște în detaliu activitatea unei autorități publice, vizând, în același timp, apropierea autorităților publice de tineri: Tânăra/tânărul selectat va avea șansa de a descoperi ce presupune rolul de ales local; Tinerii care vor intra în competiție vor avea șansa de a-și pregăti o candidatură care va include o propunere de măsură pentru domeniul tineret pe care autoritatea locală ar putea să o implementeze; Procesul de elaborare a candidaturii și de votare îi va ajuta pe tineri să înțeleagă mai îndeaproape procesul democratic”, a transmis Primăria Pitești.

Citește și 25 de mașini retro vor putea fi admirate la o expoziție organizată în Piața Primăriei

Cum va fi ales „primarul pentru o zi”

Alegerea „primarului pentru o zi” va fi făcută în urma unui vot public, realizat prin intermediul platformei sociale Facebook. FJT Argeș va face selecția împreună cu o persoană delegată din partea Primăriei Municipiului Pitești.

Primarul poate să facă o propunere

<Experiența din Ziua Națională a Tineretului va fi utilizată de către tânărul participant pentru a ajusta, în termen de o săptămână de la încheierea proiectului, propunerea realizată, aceasta fiind transmisă, de către organizatori, către autoritatea publică, împreună cu raportul rezultat după evaluarea activității, luând în considerare și feedbackul participanților. Autoritățile implicate vor lucra, alături de organizatori, pentru demararea măsurilor propuse de către „primarul pentru o zi”>, se mai arată în comunicat.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed