Web Analytics

Doctorul Viorel Pătraşcu a lansat volumul „România ca un coşmar vesel”

de | 5.07.2017 18:59 | Cultură

9 01Sub flamura acestui titlu, și-a lansat dr. Viorel Pătrașcu, spumos și fericit ca un ginere, volumul cu numărul 10, de tablete dulci-amare. Evenimentul a avut loc la jumătatea lunii trecute, la Biblioteca Județeană Argeș, în fața unui public la fel de expansiv, publicul fidel al autorului, care știa la ce să se aștepte.

Volumul a fost lăudat, Viorel Pătrașcu a fost îmbrățișat, numai aplauze n-a primit, deși le merită cu prisosință, pentru că stăpânește seniorial arta portretului, are experiența dialogului, știe să-și citească din ochi interlocutorul. În cei 23 de ani, de când publică tabletele satirice în ziarul „Argeșul”, a devenit el însuși cronică ambulantă – ca vânzătorii de orice de odinioară – a lumii românești veșnic oscilante, dezamăgite și dezamăgitoare, agățată de istoria mare, din care vrea să facă parte, ca înecatul de-un pai. Viorel Pătrașcu surprinde esența clinic, se poate spune – tablouri, stări, ființe obișnuite, cu sclipiri de personaj – în maniera concisă, cinematografică, jumătate râs-jumătate plâns, care l-a trimis direct în dicționarele impunătoare de medici-scriitori.

Reputatul doctor a scris până acum peste 2.000 de tablete

9 02Lansarea acestui al zecelea volum – a scris, până acum, peste 2.000 de tablete, una pe pagină – a fost onorată de prezența și de cuvântul unor prieteni și colaboratori prețioși. Între ei – directorul cotidianului care-i găzduiește rubrica, Mihai Golescu, fostul coleg de redacție, astăzi director la Complexul Muzeal de la Golești, Iustin Dejanu, remarcabilul jurnalist Traian Ulmeanu, prefectul de Argeș, Emilian Dragnea. Fiecare cu amintirile lui despre autor și cu încredințarea că Viorel Pătrașcu trebuie să meargă mai departe.
România tabletelor lui – inserez aici câteva titluri: „La pupat de moaște”, „Baba, țeapa și popa Cornel”, „Integrarea absolută în fanatism”, „Toate privighetorile ajunge ciocănitori!”, „Pacienții te ridică, pacienții te coboară”, „Limbita dăunează siguranței naționale”, „Soacra bețivă și tămâia ucigașă” – este de o actualitate copleșitoare.
Actualitatea cabinetului de boli de piele și venerice. Nu ezitați să-l vizitați. Faceți-o numai ca să trageți cu ochiul și cu urechea. Altfel, nici nu știți ce pierdeți!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii