DNA Piteşti a luat urma afacerilor lui Florin Frătică

de | 20.06.2012 23:33 | Dezvăluiri

# Dezvăluirile lui Silviu Făgăraşu, omul care locuieşte la aceeaşi adresă cu primarul din Bradu. Într-un articol publicat săptămâna trecută, candidatul UNPR la Primăria Bradu, Silviu Făgărașu, promitea că va face dezvăluiri în legătură cu neregulile comise de edilul Florin Frătică pe parcursul mandatului recent încheiat. Declarațiile pe care acesta le-a făcut sunt, într-adevăr, incendiare și vizează, între altele, mita electorală și votul suveică de la Bradu, ingineriile lui Frătică în materie de terenuri, precum și comisioanele pe care acesta le percepea firmelor. Foarte interesant este și faptul că Silviu Făgărașu avansează ideea alegerilor anticipate la Bradu, sugerând că, în scurt timp, actualul primar va avea probleme cu justiția, Departamentul Național Anticorupție luând în vizor afacerile derulate de acesta împreună cu asociații săi.

Amenințat de gorilele primarului

Primul lucru pe care Silviu Făgărașu a dorit să-l puncteze a fost cel al domiciliului. „Eu nu vreau decât să argumentez ce am spus și data trecută în Jurnalul. Am văzut că Frătică v-a zis că nu avem aceeași adresă și am venit să vă arăt că nu mint în legătură cu buletinele. Uitați, și eu, și soția lui Frătică, Mirela, avem în buletin adresa Geamăna, 388. Da, în buletinul lui Florin este trecut doar Bradu, sat Geamăna, dar este vorba de aceeași adresă, la care, v-am spus, figurează și Sile, șoferul primarului, dar și fosta mea soție, Manuela. Oricum, după ce a apărut articolul de săptămâna trecută, Sile mă tot sună şi mă întreabă ce fac. M-a și amenințat, așa, voalat. Ultima dată când m-a sunat eram la poliţie să dau o declaraţie. M-a întrebat de ce dau declarații și i-am răspuns că trebuie să mă apăr. Apără-te, că o să ai nevoie!, mi-a zis Sile. De fapt, eu le cunosc stilul. Întâi mă ameninţă, apoi mă şantajează, după aia încearcă cu bani. Știți de ce? Pentru că Frătică e megaloman şi frustrat. A fost vagabond, derbedeu, și așa a rămas, asta îi e structura. Sunt croit pe el, chiar dacă ştiu ce se va întâmpla. Îl cunosc prea bine, dar n-o să-i meargă, pentru că, la un moment dat, mi-a făcut aşa de mult rău, încât am promis că până nu-i dau la temelie n-o să închid ochii”, a mai zis Făgărașu.

Tariful pentru votul pro-Frătică în Geamăna: trei milioane de căciulă

Silviu Făgărașu (foto) ne-a declarat că săptămâna trecută a făcut plângere penală și împotriva lui Marian Ilinca, președintele secției de votare de la Geamăna, pentru că n-a fost primit în secţia de votare, deși era candidat la primăria Bradu, ca și Florin Frătică. Făgărașu are și o explicație pentru cerbicia apropiaților primarului: „Puteam să le stric jocurile. În secţia de la Geamăna sunt cele mai multe persoane, deci și cele mai multe voturi. Aici s-a perindat foarte multă lume. Eu înţeleg fenomenul în felul următor. Decât să dea în tot Bradu câte un milion şi jumătate, mai bine le dă trei milioane celor din Geamăna, care reprezintă un segment sigur. Gândiţi-vă că la celelalte secţii de votare nu se afla niciunul dintre oamenii lui Florin Frătică. Adică veneau, stăteau câteva minute şi plecau. În schimb, la Geamăna, au stat în permanență trei oameni la intrarea în secție, pentru a-i monitoriza pe oamenii care s-au prezentat la vot. Nu cumva să dea cașcavalul celor care n-au votat. Așa s-a întâmplat și la alegerile trecute. Cei din Bradu au luat banul şi nu prea au votat cum trebuie, dovadă că Frătică a fost la un pas să-şi rupă gâtul. De-abia la turul doi s-a făcut plata şi s-a mers tot pe Geamăna. Acum a zis stai aşa, că nu mai merg cu fraierii ăia, că mi-au tras-o o dată şi merg cu ăştia ai mei. Sunt serioşi şi îşi fac datoria după ce cotizez”. Întrebat în legătură cu veridicitatea acestor zvonuri, fostul colaborator al lui Florin Frătică ne-a asigurat că „treaba asta este de notorietate, toți știu ce s-a întâmplat. Dacă mergeţi în Bradu, puteţi afla toate aceste chestii”.

Suveica de 300 de voturi

Legat de suspiciunile privind fraudele electorale de la Bradu, Silviu Făgărașu a mai spus că are informații că în duminica alegerilor s-ar fi făcut o suveică de 300 de voturi. „Luni, după votare, un băiat de la un ONG care a supravegheat alegerile m-a sunat şi mi-a spus că a auzit că s-ar fi făcut o suveică cu vreo 300 de voturi. Am pus şi eu lucrurile cap la cap. Au rămas afară vreo 150 de oameni. Intenționat nu s-au pus cabine suficiente în secţie, ca să întârzie procesul de votare și să fie atenți să nu vină mai mulți oameni decât trebuie. Bagă câte doi, bagă câte trei, ca să-i poţi contabiliza. De-aia a durat atât. N-au vrut ca oamenii ăia să voteze. Eu am făcut un calcul. Un rând de oameni la cinci minute.  Iar oamenii lor au venit la o anumită oră. După ce au venit ai lor, au început să tragă de timp, au temporizat. Cum să nu-ţi pui anumite întrebări? Mai ales că nu sunt novice în alegeri, am experienţă. Nu sunt aşa de uşor de păcălit. M-am dus sâmbătă la secţia de votare şi când jung la secţie cine era acolo? Marinuş, care era preşedinte, mai era și băiatul lui care era membru în comisia de votare, Carmen de la Registrul agricol şi poliţistul. Tot pritoceau sacii de colo colo, într-o cămară. I-am întrebat ce fac acolo, iar Marinuş m-a luat la rost că n-am ce să caut acolo. Duminică la fel. Frătică a venit la 20,45, băut, ca să se asigure că oamenii lui îşi fac treaba aşa cum trebuie, să nu palmeze ceva. Cum să nu fii suspicios?”, s-a întrebat Silviu Făgărașu, argumentând că „de Zilele Bradului, sâmbătă şi duminică, Frătică, rupt de beat pe scenă, a fost admonestat de cei prezenți. Toți au aruncat cu mici în el şi l-au huiduit. Oamenii nu-l scot din beţiv şi nenorocit, și după aia îl votează? E ceva suspect”.

„Frătică e înconjurat de semidocți”

Silviu Făgărașu pune neregulile comise de Florin Frătică pe seama neseriozității acestuia. „Este un tip neserios, care se folosește de oameni, de prieteni și apoi le dă în cap. Este omul care nu-i suportă pe cei mai inteligenţi decât el. El e înconjurat în permanenţă de idioţi, de semidocţi. Dacă vede pe cineva mai deştept decât el îl îndepărtează, dar nu înainte de a se folosi de el. Eu am simțit pe propria piele ce hram poartă Frătică. M-a folosit la diferite lucrări, am făcut partea topo la investiția de canalizare, apoi nu l-a mai interesat că firma pe care a adus-o să execute lucrarea, niște frățiori de-ai lui, m-au țepuit cu 80 de milioane. Nu-l interesează decât comisionul pe care-l ia de la societățile cu care lucrează. Știți cât cere omul? Jumătate! Dacă o lucrare costă 400 de milioane, își ia înapoi 200, ăsta e Frătică”, a precizat Făgărașu.

Combinații cu Florin Popescu și vărul senatorului Mircea Andrei

În ciuda faptului că Florin Frătică se crede intangibil, Silviu Făgărașu nu vede viitorul fostului său prieten în culori foarte optimiste. „Mare lucru, dacă la Bradu nu vor fi alegeri anticipate. Frătică va avea probleme mari cu justiția, iar asta i se va trage de la antrepozitul fiscal de la Găești. Aici sunt băgați fostul preşedinte al CJ Dâmboviţa, Florin Popescu, Piticu`, adică primarul din Gura Foii, un văr al lui Mircea Andrei şi Marinuş, care e nelipsit din orice combinație. Problema e că la Găeşti s-a băgat şi DNA-ul. Şi George Hoţu a fost la DNA și a dat cu subsemnatul, dar pe altă treabă, cu bitumul. Frătică şi Marinuş aduceau bitum din Bulgaria, accizat mai ieftin, îl refacturau în România şi se ducea la stația de asfalt a lui George Hoțu, care asfalta Bradu, iar asfaltarea se făcea jumate- jumate”, a încheiat Silviu Făgărașu.

Florin Frătică e detașat: „Sunt numai invenții!”

Contactat telefonic, Florin Frătică ne-a declarat că nu-l înțelege pe Silviu Făgărașu, avansând ipoteza că dezvăluirile acestuia au la origine rezultatul slab obținut la alegerile locale. „Sunt doar invenții, și nu înțeleg de ce tot vorbește din moment ce a luat doar 20 de voturi. Tot ce pot să vă spun este că în Bradu n-a fost vot suveică, nu s-au dat bani la electorat și nici nu s-a aruncat cu mici în mine la Zilele comunei. Acolo erau oameni de ordine, plus că eu am experiență în organizarea evenimentelor de acest gen. Vreau să-i mai spun că eu am ieșit din toate firmele, am vândut toate acțiunile pe care le dețineam și m-am dedicat primăriei. Antrepozitul fiscal de la Găești este închis și chiar dacă funcționa acolo nu se pot face prostii, întrucât e monitorizat de Fisc sau de Vamă. Totul se vinde doar cu viza instituțiilor abilitate ale statului. V-am mai spus, înainte se putea discuta cu el, dar acum Făgărașu e paranoic. Chiar nu-l înțeleg”, ne-a spus Florin Frătică. Neluţu DINU


Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii