Web Analytics

DNA anunță dosare penale pentru toată conducerea PNL Argeș

de | 12.11.2021 23:25 | Actualitate, Politica si Administratie

Președintele PNL Argeș Adrian Miutescu, vicepreședintele filialei, Cristian Mitrofan, liderul PNL Pitești Gelu Tofan și un comisar din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș sunt urmăriți penal de DNA, fiind suspectați de folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

 

Citește și Şoc şi groază la PNL Argeş / DNA a ridicat telefonul deputatului Miuţescu şi pe cel al viceprimarului Tofan

Liderii liberali sunt acuzați că au intervenit la ANPC pentru numirea anumitor persoane în funcții de conducere la autoritățile județene și regionale de protecție a consumatorilor. Miutescu ar fi intervenit în mod direct pe lângă un înalt demnitar pentru menținerea/numirea în funcțiile de inspectori școlari și directori de școli a unor persoane agreate de partid, într-un mod similar procedând și în cazul conducerii Companiei Naționale Poștă Română, unde a intervenit pentru facilitarea unor angajări.

 

Citește și Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu-drept la replică referitor la informațiile despre descinderea DNA în sediul partidului PNL

”În perioada iulie-august 2021, suspectul Miutescu Gheorghe Adrian și-ar fi folosit influență și autoritatea ce decurg din funcția menționată în mod direct pe lângă un înalt demnitar pentru menținerea/numirea în funcțiile de inspectori școlari și directori de școli a unor persoane agreate de partid, aceste influențe fiind exercitate și la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș. Suspectul ar fi procedat similar, în cursul lunii februarie 2020, precum și în lunile aprilie și august 2021, pe lângă conducerea Companiei Naționale Poștă Română în scopul angajării unei persoane la această instituție, respectiv a numirii unei alte persoane într-o funcție de conducere la nivel județean”, susțin procurorii DNA.

 

Citește și Circulație restricționată pe podul peste Râul Doamnei

De asemenea, potrivit DNA, în perioada iulie – august 2021, Gelu Tofan li Cristian Mitrofan și-ar fi folosit influență și autoritatea ce decurg din funcțiile ocupate în partid, pe lângă persoane din Inspectoratul Școlar Argeș, în scopul menținerii unei anumite persoane în funcția de inspector școlar sau în scopul numirii aceleiași persoane că director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum și pentru numirea în funcția de directori de școli a unor persoane agreate de partid.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penală.

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii