Web Analytics

Directorul DSVSA Argeș, precizări privind comercializarea și sacrificarea mieilor de Paște

de | 8.04.2022 14:35 | Actualitate

Conform dr. Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, la nivelul județului Argeș există șapte abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor situate în Bascov

Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor și a iezilor proveniți de la crescătorii de animale ce dețin exploatații înregistrate sanitar veterinar. „În urma solicitării scrise, s-a emis aviz  temporar de funcționare pentru sacrificare miei la nivelul exploatației proprii în localitatea Surdulești, com. Miroși, Nr. 390 B, jud. Argeș, cu respectarea condițiilor sanitare veterinare și de siguranța alimentelor.

Citește și: Mama pilotului mort: „Să-şi ia decoraţiile înapoi, să le dea copiilor lor! Al meu e la doi metri sub pământ”

Comercializarea carcaselor sacrificate la nivelul abatoarelor se face în piețe autorizate temporar pentru această activitate (piata Ceair, piața Smârdan și piața Găvana din Pitești, precum și în măcelării înregistrate sanitar veterinar de pe raza județului Argeș. În centrele de tăiere temporare, sacrificarea și comercializarea se face doar la cererea consumatorului final, fiind interzisă comercializarea către alte unități de vânzare cu amănuntul. Toate carcasele comercializate la nivelul unităților enumerate mai sus trebuie să fie marcate doar cu ștampilă ovală, iar din centrele temporare ștampila de marcare este de forma rotundă. Atragem atenția pe această cale asupra riscurilor grave la care consumatorii se expun în cazul consumului de produse alimentare achiziționate din locuri neamenajate, fără supraveghere sanitară veterinara – comerț stradal sau alte spații neaprobate sanitar veterinar.”, transmite directorul Sorin Sorescu.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *