Directorul de la Dacia şi-a adus toată familia să viziteze Argeşul

de | 25.11.2010 16:20 | Actualitate

# Părinţii lui Jerome Olive au rămas încântaţi de Muzeul Goleşti şi de Transfăgărăşan. Directorul general de la Dacia Renault, Jerome Olive, şi-a adus, în penultimul week-end, toată familia în Argeş. Adică soţia, fiica, ginerele şi părinţii, doi distinşi septuagenari care aflaseră deja, din povestirile fiului, despre frumuseţile aparte ale judeţului unde se fabrică Loganul. Vizita a fost una privată, dovadă că nr. 1 de la Dacia n-a implicat pe nimeni de la uzină în periplul pe care l-a făcut familia sa în judeţul nostru, în zilele de 13 şi 14 noiembrie. Singura persoană la care a apelat Jerome Olive pentru a-i recomanda ce merită văzut în Argeş este preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, un francofon convins, dar şi gazdă firească într-o asemenea situaţie, în care directorul firmei care este investitorul nr. 1 îşi aduce familia în vizită.

Au mâncat la Robaia, au călărit la Goleşti şi au înnoptat la cabana Capra

De altfel,  Nicolescu s-a comportat la standardele de protocol şi de reprezentare high class cu care ne-a obişnuit deja, continuând o tradiţie pe care tot el a împămâtenit-o, aceea de a fi foarte aproape de tot ceea ce înseamnă Dacia-Renault şi directorii generali ai acestei multinaţionale. Dacă e să facem puţină istorie recentă, Nicolescu a legat o relaţie de suflet şi cu Francois Fourmont, cel de la care a preluat Jerome Olive ştafeta de director general, la finele lui 2009. Cei doi, Nicolescu şi Fourmont, au avut o relaţie instituţională impecabilă, dar şi una de prietenie dincolo de funcţie, dovadă că preşedintele Consiliului Judeţean a fost invitat de fostul nr. 1 de la Dacia, în 2008, să vadă împreună turneul de la Roland Garos. Chiar şi soţia lui Francois Fourmont, doamna Catherine, o persoană foarte sensibilă şi cu reale înclinaţii artistice, a citit imediat stilul  sincer de comunicare al lui Constantin Nicolescu, încurajându-şi soţul să persevereze în prietenia cu preşedintele Consiliului Judeţean. Consecvent pricipiilor sale în promovarea judeţului pe care îl conduce, Nicolescu a continuat tradiţia şi cu actualul director general de la Dacia Renault, dovadă că i-a organizat acestuia şi familiei sale un week-end memorabil în Argeş, care a început în decursul zilei de sâmbătă, 13 noiembrie. Membrii familiei Olive au servit mai întâi masa la mănăstirea Robaia, apoi au vizitat  Complexul Goleşti, unde au apreciat în mod deosebit casele ţărăneşti din Muzeul Satului, ba chiar s-au încumetat şi la o partidă de călărie, ne referim la ginerele şi fiica domnului Jerome Olive. Spre seară, familia Olive a plecat spre Transfăgărăşan şi a înnoptat la Cabana Capra, aflată în proprietatea unui om, de asemenea foarte implicat în industria auto şi francofon convins, e vorba de managerul Gheorghe Badea de la Grupul Industrial Componente.

Stareţa Petronia şi-a dat în petec, milogindu-se pentru un contract de sponsorizare

Singurul incident, dacă-l putem numi aşa, din decursul vizitei, s-a petrecut la mănăstirea Robaia şi a avut-o drept protagonistă pe maica stareţă. Aici, monahia Petronia Dobrescu nu s-a abţinut şi a stricat tihna directorului Jerome Olive, pe care l-a aşezat mai întâi la masă, după care a tăbărât pe bietul om, cerându-i un contract de sponsorizare de la uzină. Gestul n-a dat bine, pentru că era o vizită privată, părinţii şi restul familiei lui Jerome Olive chiar se simţeau relaxaţi şi, oricum, nu aşa se procedează. Politicos, boss-ul de la Dacia a răspuns ceva de genul că va analiza solicitarea, după care a întors capul încercând să  uite cât mai repede impoliteţea stareţei. În rest, vizita a fost una memorabilă, dovadă că membri familiei Olive au rămas încântaţi de frumuseţile judeţului unde fiul, tatăl, şi soţul lor a fost trimis, de mai marii de la Paris, ca să fabrice Duster-ul.
(Gabriel Grigore)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii