Web Analytics

Directoarea Mariana Ionescu spune că firma nu-i mai funcţionează, însă aceasta a avut profit în 2013

de | 2.07.2014 19:12 | Dezvăluiri

# Şefa de la Mediu minte de îngheaţă cianurile # Pe site-ul Ministerului Finanțelor, firma  SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL, în care șefa de la Mediu este asociat unic, a avut profit de 8.500 lei anul trecut  # Administrator al firmei este chiar soțul directoarei de la Mediu. În urmă cu două luni și jumătate, la începutul lunii aprilie, Mariana Ionescu îi acorda un interviu colegei noastre Alina Crângeanu pentru a exprima un punct de vedere vizavi de informația potrivit căreia ar fi verificată de ANI. Întrebată la un moment dat dacă are o firmă, Mariana Ionescu a declarat: „Da, eu am o firmă care este declarată pe site-ul Agenției. Am şi scris că sunt acţionar. La Registrul Comerţului poate face oricine cerere să afle, dacă vrea. Nu am contracte cu statul, nu am legătură cu Agenţia de Mediu, firma nici nu mai funcţionează.” 
Am verificat respectiva firmă, ce poartă numele SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL, cu sediul în Căteasca și, într-adevăr, Mariana Ionescu este acționar (cu 100% din acțiuni), iar administrator este soțul său. Numai că firma respectivă funcționează bine-mersi și, mai mult decât atât, a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 15.000 lei și un profit de 8.482 lei, conform datelor oficiale de la Ministerul Finanțelor. Tot conform celor de la Finanțe, la 30 aprilie a.c. firma figura ca neavând restanțe la bugetul de stat.
Firma Marianei Ionescu a avut o perioadă de inactivitate de patru luni anul trecut, din 8 martie 2013 (conform dosarului întocmit de Administrația Finanțelor Publice a Orașului Topoloveni, publicat la 26 martie 2013) și până pe 12 iulie 2013. Codul firmei a fost însă reactivat pe 12 iulie 2013, conform deciziei de reactivare nr. 66267/10 iulie 2013. TVA-ul a fost și el reactivat la 6 noiembrie 2013 și actualizat pe 10 iunie 2014. 
Prima întrebare care se pune firesc este: de ce nu a spus Mariana Ionescu adevărul privind firma sa și faptul că aceasta funcționează? A doua întrebare inerentă ce decurge, având în vedere obiectul de activitate al firmei: este șefa de la Mediu într-o situație de incompatibilitate? Rămâne ca cei de la ANI să dea răspunsul…
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii